Publicerad 2023-09-12, kl 09:52

Stort intresse för workshop kring nyföretagande

För andra året i rad arrangerar Nyföretagarcentrum Alingsås tillsammans med Alingsås kommun workshopserien Vägen till eget företag. Under fyra tisdagskvällar i september berör workshopserien nyföretagande. Intresset för årets utbildningsserie har varit oerhört stort och anmälan fick stänga före sista anmälningsdatum.

I workshopserien lär sig en grupp om 28 personer att formulera en affärsidé och hur man gör praktiskt för att starta ett företag. Dessutom får de lära sig att bank, försäkring, ekonomi och avtal är viktiga frågor att ha koll på, samt hur man kan jobba med försäljning och marknadsföring. Det finns också tid att nätverka med de andra deltagarna, något som brukar vara mycket uppskattat.

Uppskattad utbildning kan leda till nya företag

Workshopserien är ett sätt att hjälpa personer att komma igång och få svar på sina inledande frågor gällande exempelvis tillstånd och lokaler.

– Vår erfarenhet från förra året är att workshopserien var väldigt uppskattad och det ledde till att flertalet i gruppen startade företag efter genomgången utbildning, säger Jenny Almén Linn, verksamhetsledare på Nyföretagarcentrum Alingsås. Det är oerhört roligt att så många är intresserade i år, nu hoppas vi att det blir samma goda utfall även den här gången.

Mia Wallander, näringslivsstrateg i Alingsås kommun säger:

– Vi tycker att det är viktigt att det startas nya företag i kommunen. I kommunens antagna näringslivsstrategiska program är till exempel ett av målen att få fram 3700 nya jobb till år 2035.

Stor uppslutning även på sommarföretagarskola

För tredje året i rad arrangerades även sommarföretagarskolan där unga får stöttning i att starta ett eget företag. Det är en återkommande populär satsning och i år var det 17 personer som deltog i utbildningen och fick möjlighet att starta företag.

– Det var en stor bredd på företagen i år, allt från kanotförsäljning till bröllopsfotografering och ciderförsäljning genom cykelbud, säger Jenny Almén Linn, verksamhetsledare för Nyföretagarcentrum Alingsås.

En del i företagarskolan var att presentera sin affärsidé för representanter från det lokala näringslivet. Företagen som agerade bollplank var från olika branscher inom bland annat handel, tillverkning och kommunikation.

Kontakt för mer information om Vägen till eget företag

Jenny Almén Linn, verksamhetsledare Nyföretagarcentrum Alingsås
Epost: jenny.linn@nyforetagarcentrum.se
Telefon: 070-869 95 02

Mia Wallander, näringslivsstrateg Alingsås Kommun
E-post: mia.wallander@alingsas.se
Telefon: 0322-61 72 55

Mia Wallander

NULL

Näringslivsstrateg, Näringslivsenheten