1 Driftstörningar

Publicerad 2023-06-01, kl 07:39

Mjörn runt höll distansen ut

Laget Mjörn runt med lärare från Alströmergymnasiet vann Cykelutmaningen bland 373 lag runt om i Sverige. Totalt cyklade de fem lagmedlemmarna över 300 mil under de veckor tävlingen pågick. 

Cykelutmaningen arrangeras av Cykelfrämjandet och pågick 1-26 maj. Tävlingen gick ut på att medarbetare skulle cykla till och från jobbet eller i tjänsten så mycket som möjligt. Varje lag bestod av 3-5 personer och totalt var 373 lag runt om i Sverige med i utmaningen. 

Från Alingsås kommun deltog hela 24 lag – och bäst av alla i hela Sverige var Mjörn runt. Lärarna Maria Johansson, Johannes Barth, Marcus Swenson, Karin Elmgren och Daniel Hörland (bilden ovan) tog ledningen tidigt i tävlingen och låg i topp även när det hela var över. 606 kilometer var snittdistansen bland de fem cyklisterna i det vinnande laget.

— Verkligen imponerande siffror och de är värdiga vinnare. Men alla lag har kämpat på bra efter sina möjligheter och förutsättningar, säger Erika Lennartsson, projektledare på samhällsbyggnadsförvaltningen. 

Utöver de kommunala lagen deltog även Alf Pettersson AB med två lag i tävlingen. För att fira alla cyklade kilometer är samtliga lag inbjuda på tårtkalas på rådhuset den 12 juni. Då kommer även lag Mjörn runt få ett pris av Cykelfrämjandet.

— Det kommer en ny utmaning till hösten och då hoppas vi på samma fina deltagande från kommunen samt fler lag från det privata näringslivet. Om inte annat är det ju en möjlighet att bli bjuden på tårtkalas, avslutar Erika med ett skratt. 

Erika Lennartsson

NULL

Trafikplanerare