Publicerad 2023-01-27, kl 08:07

Dags att nominera starka idrottsprestationer

Nu kan kommunens föreningar nominera de som ska prisas för en extraordinär idrottsprestation under 2022.

Nu söker vi nomineringar för att kunna dela ut priser till kommuninvånare som gjort starka idrottsprestationer under 2022. Prestationen ska vara utförd under ett svenskt mästerskap, Europamästerskap, världsmästerskap eller olympiskt spel för seniorer, med första- till tredjeplacering som resultat. Svenskt mästerskap innebär att tävlingen ska vara sanktionerad som mästerskapstävling av Riksidrottsförbundet.

För 2021 var det ett helt gäng alingsåsare som prisades för sina prestationer. Adam Larsson, fäktning, James Gruffman, bowling, samt bågskyttarna Kaj Sjöberg, Tobias Sandberg, Håkan Karlsson, Kent Danielsson och Gert Sjöberg fick alla ta emot var sitt pris för sina framgångar i olika sammanhang.

Skicka in din nominering

För 2022 vill vi ha era nomineringar skickade till kultur- och utbildningsförvaltningen på adress kultur.utbildning@alingsas.se senast den 28 februari. Prisutdelning sker på nationaldagsfirandet den 6 juni och pristagarna kontaktas personligen med en inbjudan under våren.

Alingsås kommun