Publicerad 2023-01-02, kl 10:23

Nytt utegym har öppnat

Under vintern har det nya utegymmet vid Nolhaga Parkbad färdigställts. Nu står allt klart och alla är välkomna att träna.

I kommunfullmäktiges budget för 2022 tilldelades kultur- och utbildningsnämnden 1 miljon kronor för att bygga ett nytt utegym. Placeringen bestämdes i juni 2022 och därefter gjordes en upphandlingen innan bygget har slutförts nu under vintern.

Någon storslagen invigning av gymmet blir det inte i nuläget, men det är öppet för alla att använda – trots att några mindre saker återstår som lite större skyltar om ordningsregler. 

— Vi väntar med invigning till våren, men jag vill uppmuntra alla träningssugna och flanörer att komma förbi och testa på det sprillans nya gymmet, hälsar Jan Wärn, verksamhetschef inom kultur- och utbildningsförvaltningen.  

Gymmet är utrustat med tio olika maskiner och stationer som alla är möjliga att individualisera för att passa olika förutsättningar. Här finns battleropes, ben-bröst-mage-rygg-maskiner och även en station för att klättra, hänga och göra lyft med sin egen kropp som enda vikt. Ett allsidigt utegym som möjliggör att träna hela kroppen.  

— Jag hoppas och tror att utegymmet blir ett bra tillskott för alla de som motionerar i och omkring Nolhagaområdet. En riktig folkhälsosatsning. Det är extra roligt att maskinerna är konstruerade så att även mer vana utövare kommer få utväxling av träningen, säger Jan Wärn. 

Alingsås kommun