Publicerad 2022-12-01, kl 08:46

Alingsås hemtjänst får toppbetyg

Hemtjänsten i Alingsås kommun hamnar på plats 14 av landets 290 kommuner i undersökningen Hemtjänstindex 2022. Kvalitetsmätningen är ett initiativ från SPF Seniornerna.

Hemtjänstindex ger ett samlad bild över kvalitén på de kommunala hemtjänsterna runt om i landet. Fyra olika delområden bedöms för att få fram ett slutbetyg, och när allt räknas samman kommer Alingsås alltså på plats 14 av totalt 290 kommuner. De fyra delområdena som ingår i mätningen är information, biståndshandläggning, utförande samt stöd och utveckling.

— Så klart jätteroligt att vi får så goda betyg. Det är ett bra kvitto för all personal som gör ett stort jobb varje dag ute i verksamheten. Jag tror att bemötandefrågorna varit en avgörande del till vår fördel, vi får alltid väldigt höga betyg för vårt bemötande i olika undersökningar, säger förvaltningschef Anita Hedström.

Vård- och omsorgsförvaltningen

NULL

Vård- och omsorgsförvaltningen