Publicerad 2022-11-29, kl 11:52

Utbildning och lokala företag värmer Ukraina

Just nu pågår produktion av enklare kaminer på utbildningen för industriteknik som drivs av Campus Alingsås.

Kaminerna ska skickas till Ukraina för att krigets offer ska kunna få en värmekälla och något att laga mat på. Projektet är ett samarbete mellan kommunen och det lokala näringslivet. Materialet är skänkt av företagen Alf Pettersson AB, Steeltech, Bröderna Gustavsson, A3cert och Migatronic medan Vinden Second hand hjälper till med transporterna ner till Ukraina.

— Bra för eleverna att träna på de moment som tillverkningen av kaminer innebär och vi vill självklart rikta ett stort tack till de företag som är med och bidrar. Det finns även möjlighet för privatpersoner att köpa en kamin för att stötta det här välgörenhetsprojektet. På Vinden finns det en kamin att titta på om man är intresserad, säger yrkeslärare John Hillberg, som tillsammans med sin kollega Bjarne Gullbekk driver projektet från kommunens håll. 

Den första laddningen som skickas till Ukraina består av 24 kaminer. Men förhoppningen är att kunna skicka fler framöver. 

Kaminer klara för leverans.
Kaminer klara för leverans.

Alingsås kommun