Publicerad 2022-11-22, kl 14:19

Utökad satsning på fritidskort för ungdomar

Nu blir det gratis fritidskort för ungdomar under både stundande jullov och kommande sommarlov. Det har kommunledningen fattat beslut om.

I somras fick ungdomar från årskurs 7 till årskurs 2 på gymnasiet gratis sommarlovskort för resor med Västtrafik. Det föll väl ut och nu får satsningen en fortsättning över kommande jul- och sommarlov. Dessutom innefattas då även elever i årskurs 3 på gymnasiet.

— Känns bra och viktigt att vi kan fortsätta och utöka den här satsningen. Det är viktigt att alla ungdomar får möjlighet att umgås med vänner och ägna sig åt fritidsaktiviteter under loven och då är transporten en viktig förutsättning, säger de båda kommunalråden Daniel Filipsson (M) och Simon Waern (S).

Alla elever som är folkbokförda i Alingsås kommun kommer att få sitt fritidskort med tillhörande instruktioner hemskickat med posten, utan att någon ansökan behöver göras.

Kortet som skickas ut inför jullovet ska även användas under sommaren så det måste eleven spara och vara rädd om. Kortet gäller dygnet runt 18/12 2022–15/1 2023 samt 1/6–31/8 2023. Mer information om vilka zoner som gäller står i brevet som skickas ut med kortet.

Alingsås kommun