Publicerad 2022-11-08, kl 07:40

Höga vattennivåer hindrar rensning i Lillån

Arbetet med att rensa Lillån från växtlighet har fått skjutas på framtiden. Anledningen är att höga vattennivåer omöjliggör arbetet.

Henrik Brunnegård är parkingenjör på samhällsbyggnadsförvaltningen och han berättar att trots att ett försök till sänkning av vattennivån i Lillån har gjorts sjunker inte vattnet tillräckligt mycket. 

— Några dagar innan arbetet skulle ha börjat stängde vi flödet helt vid Stampens kvarn. Men det har tyvärr inte räckt för att få ner vattennivån tillräckligt för att arbetet ska kunna utföras på ett miljösäkert sätt.

Nu krävs det en torr period för att arbetet ska kunna utföras.

— Vi hoppas att det kan bli av nu i november eller december men det är inte så troligt under den här årstiden. I så fall siktar vi på att få till det under 2023 när de yttre omständigheterna tillåter, säger Henrik Brunnegård.

Det var sträckan från Estrad Alingsås förbi torgen längs Norra Strömgatan, Paradisgatan och bort till Nolhagabron vid Lugnet som var planerat att rensas på växtlighet nu under hösten. 

Alingsås kommun