Publicerad 2022-11-04, kl 11:48

Jonas Sjölin ny samhällsbyggnadschef

Jonas Sjölin blir ny chef på samhällsbyggnadsförvaltningen. Han kommer närmast från en liknande roll i Hjo kommun och tillträder sin nya tjänst i Alingsås den 2 januari 2023.

Jonas Sjölin bor i Skövde och arbetar sedan ett år tillbaka som samhällsbyggnadschef i Hjo kommun. Dessförinnan arbetade han 15 år i olika chefsbefattningar i Linköpings kommun. Exempelvis hade han roller som stadsmiljöchef, kvalitetschef och lantmäterichef.

— Jag ser otroligt mycket fram emot att få vara en del av den fortsatta utvecklingen av Alingsås. Närheten till Göteborgsregionen, stadens historia och dess attraktiva omgivningar är styrkor som ger spännande möjligheter och potential som jag vill medverka i, säger Jonas Sjölin. Jag hoppas med mina erfarenheter från uppdrag inom samhällsbyggnadsområdet i Linköping och Hjo, kunna bidra med såväl sund och balanserad tillväxt som klokt bevarande av stadens karaktär.

Kommundirektör Maria Standar är nöjd med rekryteringen och ser fram emot att få Jonas på plats efter årsskiftet.

— Rekryteringen har gått mycket bra och det visade sig tidigt att vi hade flera kompetenta och erfarna kandidater som var intresserade av att komma till Alingsås. Jonas har med sig kunskap från många av sakfrågorna inom samhällsbyggnadsförvaltningens ansvarsområden och spännande erfarenheter från förändringsprojekt kring bland annat platsutveckling och utveckling av organisation, säger Mara Standar och fortsätter:

— Från årsskiftet har vi två nya nämnder och en ny förvaltningschef på plats, jag ser verkligen fram emot den här nystarten tillsammans med Jonas och resten av förvaltningen.

De nya nämnderna är den tekniska nämnden och bygg- och miljönämnden.

Fram till att Jonas Sjölin tillträder kommer Mika Lindberg och Cecilia Knutsson fortsätta som tillförordnade förvaltningschefer på samhällsbyggnadsförvaltningen. Mika är till vardags ekonomichef på samma förvaltning, Cecilia är stabschef på kommunledningskontoret.

Alingsås kommun