Publicerad 2022-09-26, kl 12:00

Ny satsning ska underlätta spontan aktivitet

Nu får alingsåsare tillgång till lek- och träningsutrustning utanför Nolhaga Parkbad. Satsningen på en Pifflbox ska öka och förenkla förutsättningar för aktivitet, träning och social samvaro.

Piffl är en delningsplattform för sport och fritid som ger tillgång till spel-, sport- och träningsutrustning i städers offentliga utemiljöer. Det hela är byggt för att förenkla rörelse och ge alla möjlighet till en aktiv fritid, utan att behöva äga eller köpa någon utrustning. Konceptet finns redan i cirka 25 kommuner i Sverige.

— Piffl blir ett spännande tillskott i Alingsås kommun som värnar om ett aktivt liv för alla. Att vi också kan inspirera till att hushålla resurser genom delande och ge alla möjlighet att delta i aktiviteter för en billig peng ser vi väldigt positivt på, säger Jan Wärn, verksamhetschef anläggning och fritid.

Boxen är fylld med utrustning som passar väl in i Nolhagaområdet. Exempelvis kan man hitta kubb, spikeball och ringspel samt träningsutrustning som kettlebells och fria vikter.

För att komma åt utrustningen behöver man ladda ner appen Piffl i App Store eller Google Play. I appen väljer man rätt box och kan då både låna och lämna tillbaka utrustning. Startavgiften ligger på 10 kronor och det kostar också 10 kronor i timman att hyra utrustning.

— På sikt ska Pifflboxen bli en del av det nya utegymmet bakom parkbadet ner mot ishallen. Gymmet beräknas vara klart i slutet av november men boxen står där redo att användas redan nu, säger Jan Wärn till sist.  

Boxen med olika fack som är numrerade.

Alingsås kommun