Publicerad 2022-09-23, kl 13:00

Linda ny utbildningschef

Linda Andersson blir ny verksamhetschef på Alströmergymnasiet och Campus Alingsås. Hon tillträder den 2 januari 2023 och lämnar då rollen som rektor på sektor 5 på gymnasiet.

Verksamhet utbildning är en stor verksamhet med Alströmergymnasiets cirka 1300 elever och Campus Alingsås med sina årliga cirka 1800 studerande. Till det kommer Kulturskolan och Mötesplats Unga, där barn och ungdomar erbjuds en aktiv fritid, både kulturellt och socialt. Totalt sett är det cirka 250 anställda som ingår i verksamheten.

Sedan en tid tillbaka har förvaltningschef Lars Svensson arbetat med att rekrytera en ny verksamhetschef efter Dennis Pavlovic. Nu är processen avslutad och kultur- och utbildningsförvaltningen är glad över att kunna informera om att Linda Andersson blir ny verksamhetschef från och med 2 januari 2023.

— Jag är väldigt nöjd och glad att kunna presentera Linda som ny verksamhetschef. Hon har under processen visat en tydlig vilja, kraft och engagemang som passar mycket bra in för denna verksamhetschefsroll, säger Lars Svensson.

Linda Andersson kommer senast från rollen som rektor för sektor 5 på Alströmergymnasiet. Sektorn innefattar restaurang- och livsmedelsprogrammet, introduktionsprogrammet och kommunalt aktivitetsansvar. Lindas resa på Alströmergymnasiet började 2016, först som lärare på introduktionsprogrammet för att från 2019 ta uppdraget som rektor. Linda har rektorsbefattning efter genomförd rektorsutbildning.

— Det är med stor ödmjukhet jag tar mig an detta uppdrag. Jag är naturligtvis stolt men framförallt hedrad över att bli erbjuden den här tjänsten, säger Linda Andersson.

— Vi står inför ett stort och viktigt arbete i hela verksamheten med att möta elevernas förväntningar på bra utbildningar, möta det lokala och regionala arbetslivets förväntningar på rätt utbildad arbetskraft i en föränderlig omvärld samt inte minst värna och utveckla vidare alla de välfungerande delar vi har i våra verksamheter, avslutar Linda Andersson.

Sara Dahlin

NULL

Förvaltningschef kultur- och utbildningsförvaltningen, Förvaltningskontoret kultur- och utbildning

Linda Andersson

NULL

Verksamhetschef, Alströmergymnasiet