Publicerad 2022-08-15, kl 08:00

Cyklingen får sitt eget kalas

Den 25 augusti vankas det cykelkalas vid Stora torget i Alingsås. Kommunen arrangerar festen som en invigning av den ombyggda gång- och cykelbanan längs Nyebrogatan samt för att prata cykling med de alingsåsare som trampar fram genom kommunen.

Den 25 augusti kl. 15-18 blir det full aktivitet i hörnet vid Stora torget när Alingsås cykelkalas går av stapeln.

–  Det är en något försenad invigning av den nya GC-banan vid Nyebrogatan och då passar vi på att ta ett större grepp om cyklingen. Exempelvis vill vi på trafik- och planeringsenheten gärna ha alingsåsarnas synpunkter på hur vi kan göra Alingsås kommun ännu mer attraktivt för cyklister. Hållbart resande är en del av målen i Agenda 2030 och då är förutsättningar för cykling en viktig fråga, säger Erika Lennartsson, trafikplanerare på Alingsås kommun.

Utöver kommunala representanter är den ideella föreningen Cykelfrämjandet på plats och pratar cykling. Och Alingsås cykelpoliser finns där för att ge råd om hur man cyklar trafiksäkert året runt och informera om de trafikregler man som cyklist bör känna till. Även Stampens cykel är på plats och utför enklare cykelservice.

– Vi hoppas på en trevlig eftermiddag med mycket folk i omlopp där Alingsås som cykelkommun står i fokus. Och eftersom vi är på Stora torget kommer vi även passa på att uppmana allmänheten att svara på den pågående enkäten om torgets framtid, säger Erika Lennartsson.

Under eftermiddagen finns det också möjlighet att delta i en frågetävling och de första 50 personerna som stannar till på kalaset får var sin goodiebag med bland annat cykelprylar i.

Kontakt
Erika Lennartsson, trafikplanerare, Alingsås kommun
erika.lennartsson@alingsas.se
0322-617290

Alingsås kommun