Publicerad 2022-08-03, kl 15:13

Kontrakterade familjehem sökes till Alingsås kommun

Vi söker er som har tidigare erfarenhet som familjehem eller som har arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg, förskola och skola, psykiatrin eller annat socialt inriktat arbete. Just nu behöver vi nya jourfamiljehem och en behandlingsfamilj.

Jourfamiljehem

Alingsås kommuns kontrakterade jourfamiljehem går i pension och vi söker nu nya erfarna familjehem som vill ha uppdrag som jourfamiljehem. Då uppdraget innebär en beredskap att med kort varsel ta emot ett barn utgår ersättning även under perioder då det inte finns något placerat barn hos er.

Familjehemmet behöver bestå av två vuxna varav en är hemma på heltid. Det går bra att det finns barn i familjen, men inte under tre år och inte fler än två (undantag möjligtvis äldre tonåringar). Ni bör bo i Alingsås med omnejd. Ni behöver ha tid, engagemang, hög känslomässig omsorgsförmåga, förmåga till reflektion och kunna sätta er in i barnets upplevelse. Vidare behöver ni inse vikten av och tycka om att ha ett samarbete med viktiga personer som finns runt barnet, såväl i det professionella som det privata nätverket.

Som familjehem hos oss kommer du att ha nära kontakt med din familjehemssekreterare och det placerade barnets socialsekreterare. Vi är måna om att våra familjehem ska få det stöd som behövs för att kunna hjälpa barnet på bästa sätt.

Behandlingsfamilj

Alingsås kommun söker även ett kontrakterat familjehem som ska fungera som en behandlingsfamilj. Behandlingsfamilj är ett familjehem där det finns extra resurser både i familjen och genom ett team bestående av professionella inom socialförvaltningen som arbetar med den placerade och dennes familj. Som behandlingsfamilj behöver man gilla att samarbeta med personal från socialtjänsten och utifrån ett specifikt uppdrag. Ni behöver ha erfarenhet som familjehem sedan tidigare alternativt ha arbetslivserfarenhet inom vård och omsorg, förskola och skola, psykiatrin eller annat socialt inriktat arbete.

Ersättning kommer att utgå även i perioder när det inte finns något barn placerat hos er. Alingsås kommun som arbetsgivare är välvilligt inställd till att kommunanställda visar intresse för detta uppdrag. 

Vi på enhet Familjehem är måna om att de som har uppdrag som familjehem för oss ska få det stöd ni behöver för att kunna hjälpa och ta hand om barnet eller ungdomen på bästa möjliga sätt. Stöd ges framför allt i form av tät och regelbunden handledning av familjehemssekreterare.

Intresserad?

Hör av dig till kommunens familjehemssekreterare via växeln på 0322-616000.

Enhet familjehem

NULL

Avdelning unga, Socialförvaltningen