1 Driftstörningar

Publicerad 2022-06-17, kl 15:49

Försenade pendlingskort till Alingsås elever

Många elever har nu börjat få fritidskorten hemskickade till sig. Vi vill vara tydliga med att den information som Västtrafik skickade med fritidskorten dessvärre inte är korrekt.

Det som nu skickats hem är ett fritidskort som gäller i 90 dagar under sommaren i Västtrafiks zoner A, B och C. Det vill säga i hela Västra Götaland och Kungsbacka kommun. Kortet gället alla dagar i veckan, mellan tiderna 00-24.

Till dig som fått ett tillfälligt kort

Som en provisorisk lösning förlängde Västtrafik elevernas skolkort till den 30 juni. De elever som inte har ett skolkort sedan tidigare har istället fått tillfälliga kort skickade hem till sig som förväntas komma under nästa vecka.

De tillfälliga skolkorten har samma giltighet som ett sommarlovskort och gäller alltså i zon ABC dygnet runt. Västtrafiks förare är informerade om att elever som har ett skolkort är välkomna att resa fram till 30 juni.

Det är viktigt att de elever som använder skolkortet skriver namn och datum på biljetten för att den ska vara giltig ombord på Västtrafiks fordon och vid en eventuell biljettkontroll. Vid skolstart lämnar eleven tillbaka det tillfälliga kortet till skoladministratören.

När ordinarie sommarlovskort kommer, eller om de kommer först kan eleverna bortse från de tillfälliga korten.

Vi beklagar detta och hoppas att alla ska få sina kort så snart som möjligt.

Alingsås kommun