Publicerad 2022-06-02, kl 08:01

Fler småhustomter i Sollebrunn

Inom kort kommer fyra nya småhustomter ut till försäljning i Sollebrunn. Tillträde kan preliminärt ske tidigast i december 2022.

Under våren har lantmäteriförrättningen för fyra nya småhustomter i Sollebrunn vunnit lag kraft. Inom kort dyker tomterna upp till försäljning.

— Alla fyra tomterna ligger vid Havregatan i utkanten av samhället, i anslutning till nuvarande småhusbebyggelse. De är 950-1200 kvadratmeter stora och tillåter envåningshus med cirka 200 kvadratmeter boyta inklusive garage, säger Jennie Andersson, exploateringsingenjör på Alingsås kommun.

Kommunen har nyligen sålt småhustomter i samma område i Sollebrunn.

— Det finns närhet till natur men Sollebrunns centrum med alla nödvändig service ligger ändå bara 15 minuters promenad bort. Så det är ett bra läge och vi hoppas att marknaden finns för att Sollebrunn och Alingsås kommun ska växa med ytterligare fyra småhus, säger Jennie Andersson.

Tomterna kommer att säljas genom budgivning hos Bjurfors. Det går bra att redan nu lämna intresse hos Jennie Ajo eller Carina Berg, som är ansvariga fastighetsmäklare.

Alingsås kommun