Publicerad 2022-05-25, kl 09:41

Ändrade öppettider i Sollebrunn

Sollebrunns återvinningscentral byter lördagsöppet mot söndagsöppet – och får samtidigt en extra timma öppet.

— Vi tror på den här förändringen, säger Cecilia Fennick, chef på mottagningssenheten på Alingsås kommun.

Helgen den 11-12 juni byter återvinningscentralen i Sollebrunn öppettider. Då är det söndag kl. 8-14 som gäller för den som vill återvinna sitt avfall. 

— Klart att det blir en omställning för de som är vana att besöka oss på lördagar. Men det finns flera anledningar till förändringen som vi på sikt tror blir bra för alla parter, säger Cecilia Fennick. 

En av anledningarna är att medarbetarna på enheten ska få ett bättre schema. Nu kan samma personer arbeta lördagar på Bälinge och söndagar i Sollebrunn, vilket gör att de kan få fler lediga helger i schemat.

— Det blir en stor fördel att arbeta mer de helger de arbetar och sedan vara helt ledig. Dessutom ser vi en styrka i att kommunen har minst en återvinningscentral öppen varje dag, det får vi nu när Bälinge och Sollebrunn delar på helgerna, säger Cecilia Fennick.

Sollebrunns återvinningscentral fortsätter att hålla öppet på onsdagar kl. 13-19 precis som tidigare. Och öppnar alltså redan kl. 8 på söndagar från den 12 juni.

— Känns bra att erbjuda en extra timma för de som är morgonpigga. Dessutom blir det samma tider i Sollebrunn och Bälinge och det tror vi också underlättar för våra besökare, säger Cecilia Fennick.

Öppettider från 11 juni

Sollebrunn

Onsdag kl. 13-19.
Söndag kl. 8-14.
Lördagar 11 juni är första stängda lördagen.

Bälinge

Måndag, torsdag kl. 7-19.
Tisdag, onsdag, fredag kl. 7-16.
Lördag kl. 8-14.

Cecilia Fennick

NULL

Enhetschef Mottagning avfall, Avfallsavdelningen