Publicerad 2022-05-19, kl 17:33

Bokbussen i Ingared ökar tillgängligheten

Nu har bokbussen/biblioteket i Ingared börjat med meröppet. Det betyder att bara du har ett lånekort så kommer du in på biblioteket alla dagar kl. 6-22 – fast det är obemannat.

— Vi är så glada att vi äntligen kan erbjuda invånarna i Ingared ett bibliotek med meröppet, säger Maria Larsdotter Spertina. Att får tillgång till bibliotekens utbud alla veckans dagar på andra platser än i centrala stan är något vi jobbat för att få till länge.

För att ytterligare förenkla för besökare, kan du nu också ansöka om ditt lånekort digitalt på Alingsås kulturhus webb. På så sätt sker all hantering digitalt och utan att du behöver komma in till biblioteket alls. När ansökan gått igenom så får du helt enkelt ditt kort hemskickat.

— Med meröppet blir bokbussen tillgängligt när du själv har tid – du kan ju exempelvis komma på kvällen klockan nio efter jobbet, säger Lisa Thunberg, bibliotekarie.

Sommarlåna dina böcker längre tid

En annan god nyhet för alla bokälskare är att bokbussen i Ingared nu också börjar med så kallat sommarlån. Från den 23 juni övergår alla böcker som lånas från bussen i Ingared till ett sommarlån och boken blir din över hela sommaren.

— Det är viktigt att vi gör vårt yttersta för att också biblioteken på landsbygden blir mer tillgängliga, säger Emma Lundqvist, bibliotekarie. Med så generösa öppettider och andra tjänster som förenklar för våra besökare hoppas vi att fler får tid och möjlighet att låna böcker.

Meröppet under sommaren

Under perioden 17 juni -15 augusti fortsätter bokbussen i Ingared med meröppet. Den perioden är alltså ingen personal alls på plats, men du kommer in och kan låna böcker som vanligt bara du har ett lånekort.

Bemannade öppettider fram till den 16 juni:

Mån kl. 16-19
Tis kl. 14-17
Ons kl.14-17
Tor kl. 16-19

Alingsås kommun