Publicerad 2022-04-06, kl 11:04

Se modellen av ”Tänka ihop”

Med start idag, onsdagen den 6 april och under hela vecka 15 visas modellen av nya konstverket ”Tänka ihop”, skulptören Annika Oskarsson vinnande bidrag av konstnärlig gestaltning till Noltorpsskolan, på Turistinformationen vid stora Torget.

Under v. 14-15 kommer allmänheten ges möjlighet att kika på modellen av konstverket när den ställs ut tillsammans med materialprover och information. ”Tänka ihop” symboliserar att tänka och lösa saker tillsammans, och blir en iögonfallande mötesplats framför den nya skolan.

— Det är riktigt fint att få visa upp modellen och berätta om konstverket, säger Maria Larsdotter-Spertina, verksamhetschef kultur, turism och evenemang. Detta är en angelägenhet för hela kommunen – dels för det berättar hur vi arbetar med konstnärlig gestaltning och dels för att själva exempel visas på hur det kommer att se ut.

— Vi har fått många kommentarer och positiv feedback från både Noltorpsskolan och Ängaboskolan där modellen ställts ut tidigare, säger Greta Vocar, utställningsproducent Alingsås konsthall. Representanter från båda skolorna sitter också med i urvalsgruppen. 

Verket består av två ljusskulpturer och kommer att placeras i anslutning till Noltorpsskolans entréområde till skolstart 2024. Men redan innan dess kommer arbetet med konstverket att påbörjas. Bland annat kommer skolans elever få delta i workshops tillsammans med konstnären där de undersöker ljus och även påverkar skulpturens slutgiltiga form.

Nyfiken på modellen?

Välkommen till Turistinformationen alla dagar under vecka 14-15 med start onsdagen den 6 april. Du hittar vår Turistinformation på Kungsgatan 14, Stora Torget – i hjärtat av Alingsås.

Öppettider Turistinformationen

Ons-fre kl. 10-16

Från och med torsdag en den 14/5 startar årets fikavandringar och då håller turistinformationen öppen även mån-fre kl. 10-16 samt även lördagar kl. 10-14.

Alingsås kommun