1 Driftstörningar

Publicerad 2022-04-01, kl 14:46

Invigning av framtidens förskola

I måndags var det äntligen dags att inviga Brogårdens förskola Äventyret som efter om- och tillbyggnation blivit nästan dubbelt så stor.

Under invigningen höll representanter från Brogårdens förskola, Alingsås kommun, Alingsåshem och Skanska tal och Kompisbolaget bjöd på underhållning.

–  Vi är så glada över att så många kom på invigningen av vår nya förskola. I Alingsås är den unik i sitt slag med en lärmiljö som är kreativt stimulerande för barnen, säger Pia Croona, verksamhetschef på barn- och ungdomsförvaltningen.

Gemensam matsal och stor lekplats

På Äventyret vistas barnen i mindre grupper och efter utbyggnationen har förskolan fått rätt förutsättningar för en sådan modell. Barnen hör hemma i Nyfikenheten, Utforskarna, Upptäckarna och Spejarna.

Äventyret är också den första förskolan i Alingsås kommun där barnen lunchar på det gemensamma mattorget. Förskolan har en egen kock som tillagar maten på plats. Det finns dessutom en stor utemiljö som är kreativt utformad för både små och stora barn. De tider som förskolan är stängd får vem som helst besöka området.  

Brogårdens förskola Äventyret
Kommunalråden Simon Waern (S) och Daniel Filipsson (M) var på plats.
Brogårdens förskola, Alingsås kommun, Alingsåshem och Skanska höll tal under invigningen.

Alingsås kommun