Publicerad 2022-02-18, kl 10:12

Stöd till anhöriga till personer med missbruk

Den 4 april startar en ny grupp som erbjuder stöd till personer som har anhöriga som lider av missbruk. Under tio kvällar träffas gruppen med målsättningen att skapa en bättre livskvalité för de anhöriga. 

Programmet som genomförs i en grupp under våren heter CRAFT, Community Reinforcement Approach and Family Training. Det är ett program som utvecklats för att hjälpa närstående, till exempel föräldrar, syskon, partners eller nära vänner, att förmå en person med beroendeproblem att söka hjälp och påbörja behandling.

De som deltar i vårens grupp får lära sig olika färdigheter för att uppmuntra till drogfrihet och skapa förutsättningar för aktiviteter som kan fungera som ett alternativ till alkohol- eller drogberoendet. 

— Vi kommer också öva med olika typer av rollspel och med hemuppgifter för att öka chanserna att deltagarna kan hjälpa sina närstående på ett bra sätt samtidigt som de förbättrar sin egen livssituation, säger Maja Vanhanen, alkohol- och drogterapeut på Alingsås kommun.

Vårens grupp startar den 4 april och pågår totalt tio måndagar. Anmälan senast 1 april via telefon 0322 – 61 62 75 eller e-post return@alingsas.se  Vi tar emot maximalt sex deltagare.

Alingsås kommun