1 Driftstörningar

Publicerad 2021-12-03, kl 07:33

Återbruksmarknad för en god sak

Tisdagen den 7/12 är det dags för återbruksmarknad som ska generera pengar till solceller i Tanzania. Projektet är en del av gymnasiesärskolans arbete med hållbar utveckling enligt Agenda 2030.

I nästan tre år har gymnasiesärskolan på Alströmergymnasiet arbetat med hållbar utveckling och har då fördjupat sig i flera av de globala målen. Bland annat har mål 12 om hållbar konsumtion och produktion och mål 4 om god utbildning blivit till verklighet när gymnasiesärskolans arbete samlat in pengar som gått till solceller i Tanzania. 

— Vi samarbetar med organisationen Tanzaling och genom dem har vi fått hjälp att köpa solceller som monterats upp hemma hos familjer med barn i skolåldern i Tanzania, säger Lena Ågren, lärare på gymnasiesärskolan.

Ett återkommand arbete på skolan är återbruk där eleverna tillverkar föremål av det som vanligtsvis kallas skräp. Det har bland annat resulterat i servettringar av toarullar, drömfångare av gamla jeans och frukostbrickor av kasserade datorkartonger och tidningar.

— Detta och mycket mer  kommer att finnas till försäljning på vår återbruksmarknad i gymnasiesärskolans lokaler på Alströmergymnasiet. Den här gången är inte allmänheten inbjuden utan vi vänder oss till personal samt föräldrar och släkt till eleverna, säger Lena Ågren.

Återbruksmarknaden sker tisdagen den 7 december. Målsättningen är att få ihop tillräckligt med pengar för att kunna köpa fler solcellsanläggningar och på så sätt hjälpa fler ungdomar i Tanzania att kunna studera och vidareutbilda sig.

Elever och lärare tillverkar saker av det som vanligtvis kallas skräp.
Elever och lärare tillverkar saker av det som vanligtvis kallas skräp.

Alingsås kommun