Publicerad 2021-11-30, kl 07:19

Gåva till anställda gynnar näringslivet

Även i år har Alingsås kommun beslutat att alla anställda får en gåva mot slutet av året. Gåvan är ett presentkort till ett värde av 1000 kronor från Alingsås Handel.

För ett år sedan fick alla kommunanställda en gåva för väl utfört arbete efter att coronapandemin slagit till över Sverige och Alingsås. Gåvan blev uppskattad av både medarbetare och det lokala näringslivet, och nu mot slutet av året är det dags för en repris.

— Det har gjorts stora insatser och uppoffringar från hela vårt samhälle, inte minst inom våra egna kommunala verksamheter, i en svår tid. Nu finns fungerande vaccin som innebär att vi kunnat återgå till mer av ett normalläge, även om vi även fortsatt måste vara försiktiga. Vi vill med denna gåva som arbetsgivare visa vår uppskattning till all personal för insatserna som krävts under pandemin, säger kommunstyrelsens ordförande Daniel Filipsson (M).

Utdelningen av de cirka 4000 presentkorten startar nu i början av december. Totalt blir det omkring fyra miljoner kronor som kommer den lokala handeln till gagn.

— Att vi dessutom gynnar det lokala näringslivet gör att det blir ännu fler fördelar. Många handlare har det fortfarande tufft i pandemins spår, säger Daniel Filipsson (M). 

Alingsås kommun