Publicerad 2021-10-28, kl 07:26

Nina vann en krislåda

Nina Printzén är vinnaren av den tävling som Alingsås kommun genomförde under Hållbarhetsfestivalen. Nu har hon hämtat ut sin vinst i form av en fullmatad krislåda.

— Jag tycker det är viktigt med krisberedskap, bättre att vara förberedd om något skulle hände även om risken är liten, säger Nina Printzén.

Under Hållbarhetsfestivalen arrangerade Alingsås kommun flertalet aktiviteter. En av dessa var en tävling i krisberedskap där första pris var den krislåda som visats upp under både Krisberedskapsveckan och nu under Hållbarhetsfestivalen. I foajén på Palladium och i kommunens tält på Bankgatan fanns möjlighet att svara på några frågor om krisberedskap, och av de cirka 50 personer som deltog har nu en vinnare korats.

— Det var fyra personer som hade alla rätt så utslagsfrågorna blev avgörande. Vi sju personer på kommunens säkerhetsenhet röstade och då fick Nina Printzén flest röster, säger beredskapssamordnare Krister Lankinen.

En av de två utslagsfrågorna var att man skulle lista tre saker att ta med sig om det uppstod en kris. Nina skrev då yxa, presenning och krislåda, vilket föll juryn i smaken.

— I skolan och scouterna har vi pratat om överlevnad så yxa och presenning valde jag för att kunna bygga ett vindskydd. Krislådan var mest för att det är en sak som ändå innehåller flera olika saker, säger Nina med ett skratt.

Nina är 18 år och bor med sina föräldrar så den vunna krislådan tar plats i det gemensamma hemmet.

— Den är ju full med saker så det är bara att hitta ett bra ställe för den. Jag tror inte vi hade någon sedan tidigare så det blir väldigt bra.

Alingsås kommun