Publicerad 2021-10-25, kl 14:27

Filmfestival med kvalitetsfilm och pyjamasbio för de yngsta

28-30 oktober är det äntligen dags för kulturhusets filmfestival för barn och unga, i samarbete med Göteborg Film Festival Prisma . Det blir kvalitétsfilm för lite äldre barn torsdag och fredag kväll och pyjamasbio för de yngsta under lördagen på Palladium.

— För vissa barn kan detta vara första gången de går på bio och då vill vi göra det till en mysig stund, säger Josefin Cowie. Det innebär att vi inte släcker ner helt i salongen på lördagsvisningen, det är helt okej att tissla och tassla eller kanske ta en paus – och vill man komma i pyjamas och ha med sitt gosedjur är det bara kul.

Varje år samarbetar Göteborg Film Festival med fyra utvalda kommuner och 2021 är Alingsås en av dem. Att vara filmårskommun innebär att kommunen satsar extra på film under 2021. Filmårskommuner får programinnehåll av Göteborg Film Festival utan kostnad. 

— Syftet är att visa riktigt bra kvalitétsfilm för de minsta, vilket inte alla kanske kommer i kontakt med annars, fortsätter Cowie. Som en slags motvikt till den klassiska Disney-produktionen.

Under våren har man inte kunnat arrangera någon filmvisning på grund av de coronarestriktioner som fortfarande fanns då. Kulturhusets filmfestival för barn och unga blir det första satsningen på film som görs under filmkommunåret. Vecka 43 kommer man även köra ett antal skolbiovisningar.

Offentligt program 28-30 oktober

Torsdag 28 oktober – Pinoccio

Visas på Palladium kl 17.30. Filmen är från 7 år, 120 min lång och har svensk text.

Handling: En träsnidare som längtar efter en son karvar ut en pojke av trä och kallar honom för Pinocchio. När Pinicchio plötsligt vaknar till liv ställer han till en rad problem för sin skapare Geppetto som arresteras av polisen.

Fredagsmys bio 29 oktober –  Yakari djurens bästa vän
Visas på Palladium kl 17.30. Filmen är barntillåten, 82 min lång och har svenskt tal.

Handling: Äventyret börjar med att Yakari ger sig ut på jakt efter Lilla Åskan, en rekordsnabb vildmustang som alla menar är otämjbar. Under den strapatsrika jakten genom de storslagna landskapen kommer Yakari vilse, men får hjälp av Stora Örn som skänker honom förmågan att prata med djur.

Lördag 30 oktober – Pyjamasbio!

Kortfilmspaket med 6 filmer.
Visas på Palladium kl 10.00. Filmerna är från 4 år, 40 min totalt och har svenskt tal.

Köp biljetter här!

Biljetter till de tre olika föreställningarna köps i förväg via kulturhusets webbsida.

Alingsås kulturhus

NULL

Alingsås kulturhus, Kultur, turism och evenemang