Publicerad 2021-10-01, kl 10:26

Förskolan växer – då flyttar biblioteket i Ingared

Ingared växer och inför 2022 finns ett större behov av förskoleplatser. För att ge plats för förskola behöver Ingareds bibliotek lämna lokalen som de har hyrt av barn- och ungdomsförvaltningen.

Kultur- och utbildningsförvaltningen arbetar just nu med att hitta en lösning för var biblioteket kan flytta, säger kommundirektör Maria Standar.

Tillväxten har varit god i Ingared på senare år. Nu märks det också på förskolan, som ser ett ökat behov av förskoleplatser. För att tillmötesgå det behöver barn- och ungdomsförvaltningen den lokal som sedan 2013 fungerat som Ingareds bibliotek. 

— Nu arbetar kultur- och utbildningsförvaltningen för fullt med att hitta en bra lösning även för biblioteket, både bland kommunala lokaler i närheten och om det kan finnas andra alternativ, säger Maria Standar, och fortsätter:

Biblioteket lämnar nuvarande lokaler vid höstterminens slut just innan jul. Detta för att förskolan kör igång i samma lokaler i januari. 

— Målsättning är att ha en annan lokal för biblioteket klar till årsskiftet. Om det skulle visa sig vara omöjligt fortsätter arbetet för att ha en lösning på plats så snart som möjligt under 2022, säger Maria Standar, som är tydlig med att det välbesökta biblioteket i Ingared ska bli kvar.

— Det är en service som vi vill och ska fortsätta med. I grund och botten är det väldigt positivt att kommunen och Ingared växer, och nu blir en annan lokal för biblioteket en del av utvecklingen framöver.

Alingsås kommun