Publicerad 2021-09-21, kl 15:36

Historiska skyltar invigda

På dagen två år efter den fantastiska jubileumsfesten 21/9 2019 invigdes i dag de historiska skyltar som pryder ett antal byggnader i Alingsås. Det är jubileets sista önskeprojekt som nu är klart, och bakom det hela står Alingsås Hembygdsförening.

Under jubileumsåret genomfördes ett antal önskeprojekt runt om i Alingsås kommun. Ett av dem hade Alingsås Hembygdsförening som avsändare, och deras idé var att bjuda in till en historisk kulturvandring bland några av stadens många sevärda hus. Totalt är det 29 skyltar som ska pryda olika byggnader, exempelvis rådhuset, Alströmerska magasinet, Hüttlinska gården, Echmans hus och Stadsfiskalens villa.

Alingsås Hembygdsförening har också tagit fram en broschyr med information att ha med sig på promenaden på Alingsås gator. Broschyren finns att hämta på turistinformationen på Kungsgatan.

På tisdagen – på pricken två år efter den fantastiska jubileumsfesten – invigdes skyltarna med en liten ceremoni vid skylten som sitter på Nattséns gård på Södra Strömgatan.

Kommunfullmäktiges ordförande Kristina Grapenholm var på plats tillsammans med de båda kommunalråden Daniel Filipsson (M) och Simon Waern (S). Även Carina Håkansson från Alingsås Hembygdsförening närvarade, liksom fastighetsägare Staffan Nattsèn som berättade lite kort om fastighetens dåtid och framtid

Skylten som pryder Nattséns gård.
Broschyren som leder dig runt på kulturvandringen.

Alingsås kommun