Publicerad 2021-08-02, kl 11:35

Skolkortsinformation (buss och tågkort) till gymnasieelever

För elev som är folkbokförd i Alingsås kommun men som ska börja studera på gymnasium i en annan kommun behöver ansöka om sitt skolkort för att sedan hämta skolkortet i receptionen på Alströmergymnasiet, detta görs varje hösttermin mot kvittering. Skolkort skickas inte hem. Vid kvittering av skolkort krävs giltig legitimation/pass eller att vårdnadshavare finns med och identifierar eleven.

För elever som börjar i årskurs 2 eller 3 kommer inte behöva ansöka om ett nytt skolkort utan hämtar ut ett nytt skolkort mot uppvisande av giltig legitimation/pass eller att vårdnadshavare finns med och identifierar eleven.

Ansökan om skolkort görs via e-tjänst, klicka på länken Skolkort gymnasium för att komma till e-tjänsten. Här finns även annan viktig information om skolkort.

Receptionens öppettider för att hämta ut ditt skolkort under
veckorna 32–34:
Måndag, onsdag kl. 08.00-17.00
Tisdag, torsdag kl. 08.00-16.00
Fredag kl. 08.00-14.00
OBS: Vecka 34 endast öppet till kl. 16.00 måndag och onsdag

För elever som är folkbokförda i Alingsås kommun och studerar vid Alströmergymnasiet, delas skolkort ut på skolan vid skolstart. De elever som är folkbokförda i annan kommun får hämta sitt skolkort i sin hemkommun, viktigt att ansöka om skolkortet i tid till hemkommunen.

Alströmergymnasiet reception

NULL

Reception, Alströmergymnasiet