Publicerad 2021-06-11, kl 12:19

Tusentals sommarblommor planteras

”Nordisk Pastell” är temat för årets sommarplantering. Totalt är det cirka 7000 växter som ska ner i jorden på olika ställen runt om i kommunen.

Nu ska Alingsås kommun utsmyckas med den årliga sommarplanteringen. Kommunens landskapsarkitekter har inspirerats av den svala nordiska färgskalan som också finns i Alingsås platsvarumärke. Kulörerna domineras av ljusa pastellrosa toner med inslag av vitt, lila och gult som breder ut sig i luftiga penseldrag där nyanser flyter in i varandra.

Exempel på blommor som används flitigt är de ståtliga sommarljusen, den vita och blekrosa rosenskäran samt ekorrkornet med sina eleganta vippor. I urnorna på sommartorget dyker även hänglobelia och en krämfärgad krasse upp.

— I flera rabatter har sommarblommorna blandats ut med ett par perenna växter som sedan är tänkta att återanvändas i kommunens planteringar. Syftet med detta är att satsa på hållbarhet och långsiktighet där vi återanvänder växtmaterial mer och mer, säger landskapsarkitekt Matilda Hellman.

Totalt består årets sommarblomsprogram av 66 urnor, 16 rabatter, 17 broräckeslådor, tre pelargoniakolonner och en blomsterskulptur.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

NULL

Samhällsbyggnadsförvaltningen