Publicerad 2021-04-26, kl 14:02

Beställ lånekort i ny e-tjänst

En ny e-tjänst gör det nu ännu enklare att beställa lånekort till kommunens bibliotek. 

Alingsås kommun har tre bibliotek. Utöver det stora i centrala Alingsås finns även ett i Ingared och ett i Sollebrunn. För att kunna låna hem böcker, filmer och tidskrifter samt för att komma in under bibliotekens meröppettider behövs ett lånekort, vilket är helt gratis.

Nu blir det ännu enklare att skaffa ett lånekort när en ny e-tjänst lanseras. Du behöver ett bank-ID för att använda tjänsten där du fyller i de uppgifter som efterfrågas. Därefter får du ditt lånekort hemskickat på posten.

— Känns jättebra att den här e-tjänsten är på plats. Vi vill självklart att så många som möjligt ska ta del av vårt utbud och nu blir det ännu enklare och ännu mer tillgängligt, säger Johan Edgren, verksamhetschef kultur, turism och evenemang på Alingsås kommun.

I den nya e-tjänsten kan du beställa lånekort till både dig själv och till dina barn. Du kan också beställa ett nytt om du förlorat ditt kort, men då utgår en avgift på 25 kronor för vuxna och 10 kronor för barn.

Detta gäller på biblioteken under coronapandemin.

Till e-tjänsten beställ lånekort.

Alingsås kommun