Publicerad 2021-03-23, kl 09:48

Bronsmedaljörer hyllade

Nu har fyra gymnaster från AIF Gymnastik fått uppvaktning av kultur- och utbildningsnämnden för sitt SM-brons i Kvinnlig artistisk gymnastik som erövrades under 2020.

I december efterlyste Alingsås kommun nomineringar på lokala idrottare som under 2020 gjort en extraordinär idrottsprestation. Kravet på prestationen är en medalj i ett svenskt mästerskap, Europamästerskap, Världsmästerskap eller Olympiska spel för seniorer. Kriterierna innebär också att tävlingen ska vara sanktionerad som mästerskapstävling av Riksidrottsförbundet.

2020 var på grund av pandemin ett magert idrottsår med många inställda tävlingar. Men en nominering från kommunen där idrottarna också lever upp till kriterierna har inkommit. Det handlar om Victoria Göransson, Ida Backhans, Thea Wold Hedlund och Ling Svahn från AIF Gymnastik som tillsammans ordnade ett brons på senior-SM i Kvinnlig artistisk gymnastik.

Tävlingsgrenarna är hopp, barr, bom och fristående, och när totalpoängen summerades var Alingsåstjejerna tredje bäst i landet.

För den här fina prestationen har nu de fyra tjejerna uppvaktats av kultur- och utbildningsnämnden. Ordförande Anne Gunnevik (L) lämnade över en minnesgåva och blommor till samtliga medaljörer.

— Vi vet att de här tjejerna tränar oerhört målmedvetet och lägger mycket tid varje dag på sin idrott. Därför är det roligt att de lyckades knipa den här bronsmedaljen och sätta AIF Gymnastik på kartan som en fin förening där ungdomar trivs och utvecklas, säger Anne Gunnevik (L).

Alingsås kommun