Publicerad 2021-02-22, kl 12:45

Hundlekplatsen i Nolhaga stänger

Den 1 mars stängs hundlekplatsen i Nolhaga. Anledningen är utbyggnaden och renoveringen av Nolhaga avloppsreningsverk.

Projektet med Nolhaga avloppsreningsverk kommer att ta fart under våren. Med anledning av det behövs ytan just utanför reningsverket där det i dag finns en hundlekplats. Den 1 mars stänger hundlekplatsen, och eftersom projektet med reningsverket är mångårigt finns det ännu inget datum då den öppnar igen.

Hundägare hänvisas istället till hundlekplatsen på Savannen. Till hösten är planen att den ska utökas för att bli ännu större, och kommunen undersöker också möjlighet till att anlägga en ny hundlekplats inom Alingsås tätort.

Sedan tidigare finns det även en hundlekplats i Gräfsnäsparken.

Ingången till hundlekplatsen.

Alingsås kommun