Publicerad 2020-12-16, kl 23:07

Kommunen flyttar in i Resias gamla lokal vid Stora Torget

Lenanderska gården, i korsningen av Kungsgatan och Östra Kyrkogatan
I kvarteret Lenanderska gården, i korsningen av Kungsgatan och Östra Kyrkogatan, kommer kommunen bland annat att öppna ny turistbyrå.

Idag fattade kommunstyrelsen beslut om att hyra lokalen i korsningen mellan Kungsgatan och Östra Kyrkogatan, där resebyrån Resia tidigare hade sitt kontor. Lokalen har ett fint läge med stora exponeringsytor. Tanken är att lägga turistbyrån här men också att lokalen kan användas till utställningar av exempelvis detaljplaner och stadsutvecklingsprojekt och ge möjlighet till medborgardialog.

− Det här är en fantastisk möjlighet med stans bästa läge. Det kommer att bli väldigt bra med en centralt belägen turistbyrå igen och jag ser även möjligheter att ha lokalen som en bas för vår centrum- och handelsutveckling, säger Maria Standar, kommundirektör, och fortsätter:

−  Alingsås genuina stadskärna är ett välkänt besöksmål som vi är stolta över och en självklar del av vårt varumärke som plats. När butiker och mindre stadskärnor påverkas negativt av både ökande e-handel och pandemi blir det än viktigare att vi utvecklar vårt centrum. Kommunen kan bidra till att platsen är tilltalande, tillgänglig och välkomnande för alingsåsare och besökare.

Levande stadskärna

De senaste åren har samarbetet mellan kommunen och bland annat Alingsås Handel och Fastighetsägarna förstärkts och verksamheten i den nya lokalen är tänkta att ge bättre möjligheter att vara just tillgängliga och välkomnande för samverkan i frågor om besöksnäringen. Både kommunen och näringslivet är överens om att ett sammanhållet arbete mellan många parter krävs för att hålla stadskärnan levande och attraktiv.

Lokalen på 127 kvadratmeter ligger i kvarteret Lenanderska gården och kommer att kosta 21167 kronor i månadshyra.

− Det kommer att hända mycket i Alingsås under de kommande åren när det gäller stadsutveckling och detaljplaner och den här lokalen kommer också att vara perfekt för utställningar och medborgardialog kring det, säger Maria Standar.

Innan kommunen kan komma igång med verksamhet i lokalen kommer den att tillgänglighetsanpassas och utformas efter verksamhetens behov.

Alingsås kommun