Publicerad 2020-09-10, kl 09:32

Höststaden lockar till njutning

En bild på personer som fikar.

Nu lanseras konceptet Höststaden Alingsås! Tanken är att samla besöksnäringens erbjudanden och upplevelser under ett gemensamt tema.

Vår ljusfest är redan vida känd – nu satsar vi på att få fler att upptäcka områdets vackra vandringsleder, fiskesjöar och mat och fikafestival. Alingsås erbjuder något för alla sinnen!

Innerstadens charm lockar

Hemesterkonceptet har under sommaren lockat såväl kommuninvånare som besökare utifrån till vår vackra kommun. Nu går vi från badvänliga sommarkvällar till färgstarka och stadsnära aktiviteter under temat Höststaden Alingsås. Vi bjuder in till ett pittoreskt centrum med unik shopping, kullerstensbelagda gränder och njutningsbara smakupplevelser på våra kaféer och restauranger. 

Matfestival och ljusfest

Under vecka 38 anordnas ännu en gång mat- och fikaevenemanget Taste of Alingsås med många smakfulla erbjudanden för alla njutningslystna gourmander.

Den första oktober är det dags för ljusfesten Lights in Alingsås, som lockar mängder av besökare till kommunen. 

Både lugn och äventyr

En bild på en sjö med omkringliggande skog.

I Höststaden Alingsås kan du även slappa i solbäddarna på relaxen i Nolhaga Parkbad, promenera i ett färgstarkt Kongo och njuta av kulturutställningar. 

Eller varför inte hyra en cykel och upptäcka stadens muralmålningar innan du prövar fiskelyckan i Mjörn. Oavsett om du är äventyrslysten eller en lugn livsnjutare, så skapar du höstens minnen i Alingsås! 

Se mer av utbudet i länken här https://www.vastsverige.com/alingsas/

Alingsås kommun