1 Driftstörningar

Publicerad 2020-05-14, kl 14:42

Alingsås tar jättekliv i miljörankning

Alingsås kommun klättrar 117 placeringar i den miljörankning där tidningen Aktuell Hållbarhet jämför Sveriges kommuner.

— Det är ett väldigt stort lyft som kommunen har gjort i mätningen, och det visar det vi redan själva kunnat konstatera – att vårt strategiska, långsiktiga och målmedvetna arbete med dessa frågor ger resultat. Samtidigt nöjer vi oss naturligtvis inte, utan vi fortsätter att driva dessa oerhört viktiga frågor, konstaterar kommundirektör Maria Standar.

Mätningen görs för tolfte året i rad och baseras på bland annat Aktuell Hållbarhets egen kommunenkät och på data från offentliga källor om kommunernas miljöarbete. Utifrån resultatet i enkäterna får kommunerna poäng som sedan avgör placeringen i rankningen.

Alingsås hamnar på plats 117 av landets 290 kommuner, och det innebär att Alingsås klättrat hela 117 platser, jämfört med i fjol. 

— Vi har jobbat fram flera viktiga byggstenar i vårt miljöarbete. Det handlar om viktiga strategiska dokument som antagits av Kommunfullmäktige. Bland annat naturvårdspolicy och naturvårdsprogram samt policy för vårt Agenda 2030 arbete, säger Maria Jacobsson som är chef för Miljöskyddsförvaltningen.

Läs mer om rankningen.

Alingsås kommun