Publicerad 2020-04-23, kl 11:16

Nu kan du panta i Bälinge

Nu finns möjlighet att panta burkar på återvinningscentralen i Bälinge. I veckan installerades storpantarautomaten Pantamera Express, som underlättar för den som vill panta mycket på en gång.

Det är Returpack/Pantamera som tagit fram storpantarautomaten Pantamera Express. Där pantar besökaren enkelt hela säckar med burkar och PET-flaskor då maskinen sorterar och räknar upp till 100 förpackningar på ett par minuter. 

— Vi jobbar ständigt med att öka tillgängligheten och göra det lätt att göra rätt. Och då är ett samarbete med återvinningscentraler självklart. Hit kommer man för att återvinna och många har efterfrågat att även kunna panta sina flaskor och burkar där, säger Carita Classon, ansvarig produktchef på Returpack/Pantamera.

I Bälinge installerades den nya pantautomaten under veckan så nu är det ditt fram för alingsåsarna att panta sina burkar och flaskor. Som utbetalning finns det tre olika varianter att välja mellan. Man kan få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOn betalcheckar som man kan handla för i de allra flesta dagligvarubutiker. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål.

— Det känns jättebra att vi nu ger alingsåsarna den här servicen. Dessutom är det självklart viktigt ur miljösynpunkt, säger John Eriksson, chef på kretsloppsavdelningen i Alingsås kommun.

Alingsås kommun