Publicerad 2020-03-27, kl 14:13

Erfaren ledare ny samhällsbyggnadschef

Fredrik Linusson heter Alingsås kommuns nya samhällsbyggnadschef. Med sig i bagaget har han bland annat erfarenhet från att ha arbetat som samhällsbyggnadschef för Lidköpings kommun.

Den första juni tillträder Alingsås kommuns nya samhällsbyggnadschef. Han lämnar därmed Lidköpings kommun, där han både bott och verkat under en längre tid. Han konstaterar att det finns flera paralleller mellan de båda kommunerna, både till invånarantal och karaktär.

     — Det känns perfekt att komma till Alingsås! Det är en lagom stor kommun vilket innebär att jag i tjänsten får arbeta både med små och stora frågor, vilket jag gillar.

Även kommunens vackra natur ser han som ett stort plus, då han gillar att röra sig i naturen, där han gärna fotograferar. 

     — Att det dessutom är en cykelstad gör inte saken sämre, jag gillar att röra på mig i naturen.

Med sig i verktygslådan till tjänsten som samhällsbyggandaschef har han decennier av ledarskapserfarenhet. Totalt har han arbetat som räddningschef under tre decennier, senast för Räddningstjänsten i Västra Skaraborg. Under fjolåret arbetade han som tillförordnad samhällsbyggnadschef i Lidköpings kommun och dessförinnan som tillförordnad chef för teknisk service i samma kommun.

     — Det jag gillar med det här arbetet är pulsen i själva arbetet och att det är så många som är engagerade i de frågorna. 

Fredrik Linusson beskriver sig som nyfiken, utvecklingsorienterad och prestigelös. Under en period i livet arbetade han som skorstensfejare men i slutet av 80-talet utbildade han sig till brandingenjör på Lunds Tekniska Högskola. Han tillhör den lilla skara som fått 2.0 på högskoleprovet.

     — Med mig till Alingsås tar jag mitt stora intresse för samhällsutveckling och för att skapa en robust och hållbar utveckling.

Alingsås kommun