Publicerad 2020-03-25, kl 13:31

Hemkörda biblioteksböcker

Biblioteket utökar nu tjänsten för hemkörning av media,”Boken kommer”, till personer som är över 70 år och andra riskgrupper, och erbjuder att ta emot beställningar och leverera dessa hem till din dörr. 

Vi är glada över att kunna hjälpa till med denna samhällsservice för riskgrupperna och förhoppningsvis samtidigt också bidra till att minska känslan av isolering för människor som befinner sig i en situation där minskad social kontakt är nödvändig på grund av covid-19, säger Johan Edgren, Verksamhetschef kultur, turism & evenemang.

Så länge Folkhälsomyndigheten rekommenderar personer i riskgrupperna att stanna hemma större utsträckning och minimera antalet sociala kontakter så kommer biblioteket att erbjuda hemtransport av media till samma grupper.

För att få ”Boken kommer”-tjänsten ska du vara folkbokförd i Alingsås kommun. Kontakta Björn Roness, helst via mail bjorn.roness@alingsas.se eller på telefon 0322-61 66 20.

Hämta reserverade böcker utanför biblioteket

Du som är frisk men tillhör riskgrupp eller är över 70 år kan också få hämta dina reserverade böcker utanför biblioteket. Kontakta i så fall bibliotekets vuxeninformation 0322-61 66 00 så kommer vi överens om tid. 

Hämtning sker under våra bemannade öppettider. Detta är i mån av tid och kan komma att ändras.

Alingsås bibliotek

NULL

Kultur- och utbildningsförvaltningen