Publicerad 2020-03-03, kl 13:18

Komik och poesi i kraftfull kombination i Alingsås

Komikern Emma Knyckare.

På torsdag bjuds alingsåsarna in till högkvalitativ och gratis underhållning. Emma Knyckare och poeten Lina Ekdahl uppträder under en och samma kväll i Alingsås. 

Torsdag den 5 mars 2020 klockan 17.30-18.30 gör den göteborgska poeten och dramatikern Lina Ekdahl ett framträdande i dialog med i Kanslibyråns utställning på konsthallen. Hon bjuder även in publiken att delta.

— Lina Ekdahl har besökt Kanslibyråns utställning och såg att de hade många gemensamma beröringspunkter. Med det som utgångspunkt har hon valt ut dikter hon kommer att framföra, säger Greta Vocar, utställningsproducent på konsthallen i Alingsås.

— Vi tycker det är kul att erbjuda våra besökare fördjupningar i utställningarna, särskilt intressant blir det när flera konstformer med liknande budskap blandas – därför blir kombinationen här på torsdag kväll i Kanslibyråns utställning något alldeles extra, avslutar Greta.

Lina Ekdahl debuterade i bokform 1994 med diktsamlingen Fram på dagen. 2018 kom hennes sjunde diktsamling Fyrahundrafyrtio år. Ekdahls poesi är översatt till bland annat tyska, ukrainska, spanska och khmer. Hon skriver även barnböcker, dramatik för barn och vuxna och libretto till körverk. 

Komikern från Rolfstorp

Efter en rad incidenter på svenska festivaler som nådde sin kulmen 2016, kom komikern Emma Knyckare på en genial idé under sin första semesterdag. Hon tweetade: 
”Vad sägs om att vi har en mansfri festival tills ALLA män lärt sig hur en beter sig”.

Inlägget fick en enorm respons som skulle leda till Statement festival, en musikfestival bara för tjejer, som hölls första gången på bananpiren i Göteborg 2017. Nu är Knyckare högaktuell med ytterligare en Statement festival som arrangeras under sommaren 2020.

— Kulturhuset fokuserar i år på hållbarhet och vi har bjudit in Emma till oss för att ge perspektiv på just socialhållbarhet. Det passar extra bra att den internationella kvinnodagen infaller nu på söndag den 8 mars, berättar Josefin Cowie, programansvarig Alingsås kulturhus.

Emma Knyckare startar sin show kl. 19.30, men redan kl. 18.00 uppträder elever från Kulturskolan på Palladium. Insläpp kommer att ske 17.30 samt 19.00. 

Gratis biljetter finns nu att hämta på kulturhuset, och samma kväll som föreställningen på Palladium, i mån av plats.

Vad?

Lina Ekdahl, poet, på Alingsås konsthall.

Emma Knyckare, komiker, på Palladium.

När?

Torsdagen den 5 mars kl. 17.30-18.30 (Lina Ekdahl)
Torsdagen den 5 mars kl. 19.30-20.30 (Emma Knyckare) men redan kl. 18.00 uppträder Kulturskolan Alingsås.

Hur?

Gratis inträde till båda. Biljetter hämtas på kulturhuset

Alingsås kommun