Jobba som timavlönad

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad? Och där du kan hjälpa andra människor? Vi söker dig som vill arbeta som timavlönad med barn, unga, äldre och personer med funktionsnedsättningar.

Alingsås kommun har många verksamheter med stort behov av vikarier. Genom bemanningsenheten kan du arbeta som timanställd inom barn- och ungdomsförvaltningen, vård- och äldreomsorgsförvaltningen och socialförvaltningen. 

Vi kan erbjuda en prova på anställning för dig som saknar utbildning, upp till 300 LAS-dagar. Har du en pågående eller godkänd utbildning inom barnomsorg eller omvårdnad är detta mycket meriterande inför våra vikariat och fortsatt anställning i kommunen.

Hur gör du för att söka?

Du kan även ansöka direkt via ansökningslänken i annonsen:

OBS. Du behöver belasningsregister för att arbeta med barn- och unga och för vissa boenden/brukare inom funktionsnedstättning och asyksökande. Se mer information om belsatningsregister på nästa sida.

Välkommen med din ansökan - vi hoppas att du är vår nya medarbetare!       

Vad händer sen - med din ansökan?

Om du blir utvald för intervju, kommer du att få ett mail med information om hur du bokar in dig till ett av intervjutillfällena i höst. Är du speciellt intresserad av något särskilt tillfälle, så reservera gärna tillfället i din kalender:

För dig som vill arbeta i förskola/skola/fritids, som vill arbeta med personer som har funktionsnedsättning på boende eller inom personlig assistans eller med äldre på boende eller i hemtjänst:

Till intervjun tar du med:

  • giltigt utdrag från belastningsregistret i original (gäller för dig som ska arbeta med yngre barn och ungdomar eller med funktionsnedsatta. Se vilket utdrag som gäller i länken nedan)
  • examensbevis eller betyg från utbildning
  • tjänstgöringsintyg och -betyg
  • namn och kontaktuppgifter till minst två referenser

 För mer information om att vara timavlönad i Alingsås kommun, läs här.