Jobba som timavlönad

Vill du ha ett jobb där du kan göra skillnad? Och där du kan hjälpa andra människor? Vi söker dig som vill arbeta som timavlönad med barn, unga, äldre och personer med funktionsnedsättningar.

Alingsås kommun har många verksamheter med stort behov av vikarier. Genom bemanningsenheten kan du arbeta som timanställd inom barn- och ungdomsförvaltningen, vård- och omsorgsförvaltningen och socialförvaltningen. 

Vi kan erbjuda en prova på anställning för dig som saknar utbildning, upp till 300 LAS-dagar. Har du en pågående eller godkänd utbildning inom barnomsorg eller omvårdnad är detta mycket meriterande inför våra vikariat och fortsatt anställning i kommunen.

Hur gör du för att söka?

För att söka som timavlönad behöver du inget konto men du behöver skicka in din ansökan genom offentliga jobb. Andra lediga tjänster i Alingsås kommun kan kräva att du behöver ett konto.

OBS. Du behöver belasningsregister för att arbeta med barn- och unga i skolverksamhet och för vissa boenden/brukare inom funktionsnedstättning samt boende för ensamkommande. Se mer information om belsatningsregister på nästa sida.

Välkommen med din ansökan - vi hoppas att du är vår nya medarbetare!       

Vad händer sen - med din ansökan?

Om du blir utvald för intervju, kommer du att få ett mail med information om hur du bokar in dig till ett av våra intervjutillfällen. Följ instruktionerna i mailet och boka in dig på en av våra föreslagna tider. Väl på plats hos oss har vi ett informationspass i grupp och sen enskilda intervjuer.

Till intervjun tar du med:

  • Giltigt utdrag från belastningsregistret i original (gäller för dig som ska arbeta med yngre barn och ungdomar eller med funktionsnedsatta. Se vilket utdrag som gäller i länken nedan)
  • Examensbevis eller betyg från utbildning
  • Arbetsgivarintyg och -betyg
  • Namn och kontaktuppgifter till minst två referenser

 För mer information om att vara timavlönad i Alingsås kommun, läs här.