Sommar- och timvikarier till funktionsstöd, personlig assistans och äldreomsorg

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Vill du ha ett socialt jobb i sommar där du hjälper andra och får vänner för livet? Har du dessutom planer på att utbilda dig inom ett socialt yrke i framtiden är detta möjligheten för dig!

Hos oss arbetar vi med människor, för att se till att de får en meningsfull vardag och en god omvårdnad. De människor du möter varierar i ålder, i färdigheter och vad de har för omsorgsbehov. Vi finns där behovet finns vilket innebär både inne i stan och på landet i hela Alingsås kommun. Vi arbetar dag, kväll, helg och även natt. Som timvikarie arbetar du på en eller flera arbetsplatser utifrån verksamhetens behov.

Som tim/sommarvikarie kommer du att få introduktion, utbildning i allmän omvårdnad, handledning samt utbildas i läkemedel och förflyttningsteknik. För dokumentation och planering används anpassade datasystem som du kommer att utbildas i.

Arbetsuppgifter

Här nedan kan du läsa om de olika yrkesområdena som du har möjlighet att arbeta inom. På vår hemsida kan du även ta del av hur en arbetsdag kan se ut: https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/timavlonad/ansokan-och-yrkesomraden/

Personlig assistans
Här stödjer du vuxna brukare i deras egna hem eller någon annanstans där brukaren befinner sig och oftast arbetar du ensam. Dessa brukare har varierande funktionsnedsättning som gör att deras behov av stöd varierar. Många har ett stort omvårdnadsbehov.

LSS
Inom LSS-verksamheten arbetar du stödjande och handledande med ett pedagogiskt arbetssätt för att möjliggöra att den enskilde ska kunna leva med hög livskvalité och uppleva delaktighet i samhället. Inom våra verksamheter; gruppboende, serviceboende och kortidsvistelser har vi brukare i varierande åldrar och deras behov skiljer sig även åt, från personer med mildare funktionsnedsättning med behov av pedagogiskt stöd till personer med grav funktionsnedsättning med större omvårdnadsbehov. Inom vissa enheter förekommer personer med utmanande beteende samt psykiska funktionsnedsättningar.

Äldreboende
Här arbetar du med att ge vård och omsorg till äldre på ett av våra äldreboenden. Den enskildes behov styr omfattningen av service och omvårdnad. Du hjälper till vid vardagliga sysslor, aktiviteter, personlig hygien och medicin.

Hemtjänst
Inom hemtjänsten arbetar du i brukarens hem och arbetet sker framförallt självständigt men vissa moment utförs tillsammans med kollegor. Du utgår från din enhet och följer rutiner som beskriver vilka insatser som ska utföras hos brukarna. Du förflyttar dig med cykel eller bil mellan brukarna och arbetstempot kan emellanåt vara högt.

Du kommer att få utföra sjukvårdsuppgifter på delegation från sjuksköterska och du arbetar både självständigt och i team. För att få arbeta i våra verksamheter måste du kunna uppvisa giltigt belastningsregister.

Kvalifikationer

Kvalifikationer:
• Du har fyllt 18 år
• Goda kunskaper i svenska språket, muntligt och skriftligt
• Goda datakunskaper
• Inom hemtjänsten är körkort ett krav

Meriterande:
• Är utbildad undersköterska eller stödassistent
• Har påbörjat utbildning till undersköterska eller liknande vårdutbildning
• Erfarenhet av aktuell målgrupp
• Några års arbetslivserfarenhet

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är empatisk, engagerad, lugn och ansvarsfull samt har ett stort intresse för att arbeta med människor.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

På www.alingsas.se/jobb kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

När du söker arbete via rekryteringsenheten kommer vi att löpande gå igenom ansökningar och kalla de som är aktuella till videointervjuer. Kallelse sker via e-post så håll ett extra öga på din inkorg (och skräpposten) ifall vi vill träffa just dig. För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att läsa igenom mailen ordentligt och skicka in de handlingar vi efterfrågar via e-tjänst under processens gång. Detta innefattar bland annat giltigt identitetskort där medborgarskap framgår samt giltigt arbetstillstånd.

För att underlätta rekryteringsprocessen ber vi dig att skicka efter belastningsregister redan i ansökningsskedet. Du som söker arbete inom äldreboende, hemtjänst, LSS och personlig assistans begär utdraget "kontrollera egna uppgifter". Kuvertet ska uppvisas obrutet under videointervjun. Är du intresserad av att arbeta inom LSS med barn och unga under 18 år finner du specifikt utdrag även för detta på polisens hemsida.

Vi använder oss av digitala verktyg och i arbetet kan du komma att behöva använda dig av e-legitimation.

Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Välkommen med din ansökan!

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Yrkeskategori
Hälso- och sjukvård
Sista ansökningsdag
2024-06-16
Omfattning
Timavlönad
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C169851
Antal tjänster
100

Rekryteringsenheten