Om en vecka är det dags för final i tävlingen Kockduellen i Alingsås, där kommunens högstadieungdomar tävlar i matlagning.
Eleverna som deltar under torsdagens tävling har kvalificerat sig efter att först ha komponerat välsmakande rätter på sina respektive skolors deltävlingar. Stadsfinalen i Alingsås hålls i restaurangprogrammets lokaler på Campus och vinnarna vid tävlingen har möjlighet att ta sig vidare till riksfinalen i Stockholm i mars.
Eleverna tävlar i lag och runt om i landet har under hösten över 6 000 åttonde- och niondeklassare deltagit i Kockduellen.
Under stadsfinalen på torsdag ska eleverna skapa en varmrätt utifrån en råvarukorg. Därefter provsmakas maten av en jury bestående av professionella kockar.
— Målet med tävlingen är att väcka högstadieelevernas intresse för matlagning och visa på de möjligheter och karriärvägar som finns inom restaurangbranschen, berättar Johanna Ståhlgren som är lärare vid Alströmergymnasiets restaurang- och livsmedelsprogram.