Vintercyklist

Åker cykeln in i förrådet samtidigt som klockan ställs om till vintertid? Dags att tänka om! Projektet Vintercyklist gör det enkelt att gå från sommarcyklist till vintercyklist.

Syftet med Vintercyklist är att få dig som sommarcyklist att fortsätta cykla även på vintern. På så sätt värnar du både om miljön, din hälsa och plånboken. Du som deltar får gratis dubbdäck inklusive byte av däcken. I gengäld åtar du dig att cykla till och från arbetet eller skolan minst 3 dagar i veckan under perioden 1 december 2019 – 31 mars 2020. Du ska även två gånger i månaden under perioden återkoppla till Alingsås kommun hur vinterväghållningen fungerar.

Vi startar med en kick off i november där du som deltar får dina däck bytta, en reflexväst och möjlighet att ställa frågor. Vi bjuder även på fika!

Låter det intressant? Antalet platser är begränsat, så anmäl dig snarast via länken nedan. Sista dag att anmäla sig är den 14 oktober. Titta gärna även på filmen i länken nedan för inspiration från tre personer i Västsverige som är vintercyklister.


Tillhörande information