Sommarvikariat, sjuksköterska till kommunal primärvård

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

På vård- och omsorgsförvaltningen är vi idag cirka 1400 medarbetare som med vår samlade kunskap och yrkesvana ger alingsåsarna omsorg och sjukvård i hemmet eller på våra boenden. Vi möter våra brukare, anhöriga och kollegor med öppenhet, engagemang och respekt och tillsammans arbetar vi för att skapa en god arbetsplats för alla.

Sveriges viktigaste jobb har blivit ännu viktigare! Hos oss får du en möjlighet för att skillnad för alingsåsarna - dessutom får du bra arbetslivserfarenhet och många engagerade kollegor. Vi är ett härligt gäng med mycket teamkänsla som hjälper och stöttar varandra. Vi värnar om en bra arbetsmiljö och för att du ska få en bra start erbjuder vi dig som nyanställd en individanpassad introduktion.

Arbetsuppgifter

Vill du kombinera ett givande arbete som sjuksköterska med en flexibilitet för dig som person? Hos oss får du bland annat välja om du vill arbeta deltid eller heltid! Läs mer om alla våra förmåner här: https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/arbete/vara-formaner/

I rollen som sjuksköterska hos oss arbetar du med sjukvård hos olika patienter i deras hem. Ditt jobb är bland annat medicinska bedömningar, hantera läkemedel och ge stöd och råd till omvårdnadspersonalen. Du planerar hälso- och sjukvårdsinsatserna för den som behöver vård. Arbetet innebär även att du har god relation och tät dialog med patienternas anhöriga. Detta kräver både beslutsamhet och analytiskt tänkande.

Tycker du om att arbeta självständigt men i samarbete med vårdpersonalen i teamet? Det är bra, för vi söker en person med god förmåga att handleda och hålla ihop alla insatser. Vi arbetar alltid med en helhetssyn kring patienter där varje möte är unikt och betydelsefullt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Gärna med specialistutbildning distrikt, psykiatri eller vård av äldre. Du har god vana av IT-baserade journalsystem och kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. All erfarenhet från vård och omsorg är meriterande men även arbetslivserfarenhet i övrigt.

Det är viktigt att du kan behålla lugnet även i situationer med högre arbetsbelastning och att du har ett positivt förhållningssätt till dina arbetsuppgifter samt dina kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav eftersom du ofta jobbar hemma hos patienterna.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Intervjuer kommer ske löpande under våren så skicka in din ansökan redan idag.

Tjänsten är ett sommarvikariat.

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Yrkeskategori
Hälso- och sjukvård
Sista ansökningsdag
2024-06-09
Omfattning
Heltid / deltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C171846
Antal tjänster
10

Hanna Tehrani

Enhetschef

Agneta Kärvling

Enhetschef

Josefine Nadolski

Enhetschef
Direkt0322-617095

Cathryn Berkelind

Facklig representant - Vårdförbundet