Semester- och timvikarier till enhet boende

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Socialförvaltningens arbete omfattar myndighetsutövning och utförande för målgrupperna barn och unga, personer med beroendeproblematik, personer med psykisk ohälsa, personer i behov av försörjningsstöd samt stöd på grund av våld i nära relation. Förvaltningen är indelad i avdelning vuxna, avdelning unga och avdelning administration. Vi har ett processorienterat arbetssätt där samverkan, utveckling och ständiga förbättringar leder oss framåt.

Nu söker vi semester- och timvikarier till enhet boende inom socialförvaltningen. Enheten består av ett stödboende för socialt utsatta personer med exempelvis beroendeproblematik och ett socialpsykiatriskt grupp/serviceboende för personer med samsjuklighet.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog/behandlingspedagog arbetar du tillsammans med dina kollegor där du har ansvar för att stödja de boende och tillsammans skapa en meningsfull vardag där inflytande och delaktighet är det centrala i det vardagsnära arbetet. Du arbetar utifrån det uppdrag som vi är ålagda att arbeta kring och följer upp insatserna tillsammans med den boende. Målet är den boendes välbefinnande, integritet och självbestämmande.

I arbetet ingår att ha stödsamtal, upprätta genomförandeplaner, stödja i vardagsbestyr samt att vara närvarande i de boendes vardag. Du ska i din roll även ta initiativ och sätta igång aktiviteter för att uppnå resultat. I tjänsten ingår även uppsökande insatser. I tjänsten ingår läkemedelshantering efter godkänd delegering.

Verksamheterna är bemannande dygnet runt och arbetstiderna är förlagda både under dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad, eller dig som håller på att utbilda dig, till social-/ behandlingspedagog alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Tidigare erfarenhet av psykosocialt arbete med vuxna, missbruk och psykisk ohälsa är meriterande. B-körkort krävs i tjänsten.

För att lyckas i rollen är du trygg, stabil och har självinsikt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv och skiljer på det personliga och professionella. Du förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vi ser också att du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

För att trivas i rollen tror vi att du ser teamarbete och samverkan som en förutsättning för att lyckas i arbetet. Att skapa delaktighet och stärka individens egna resurser genom kreativa lösningar är en förmåga som du besitter. Vidare ser vi att du kan uttrycka dig i tal och skrift samt har en god datorvana då dokumentation är en del av det dagliga arbetet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

På https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande-2/ kan du läsa mer om vårt erbjudande till dig.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Sommarjobb / Säsongsanställning
Yrkeskategori
Socialt arbete
Sista ansökningsdag
Omfattning
Timavlönad
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C186059
Antal tjänster
4

Bengt Lassen

Enhetschef

Helen Arvidsson

Vision