Programansvarig till kulturhuset

Om arbetsplatsen

Välkommen till Alingsås! Här hittar du en välbevarad stadskärna och en levande landsbygd med vacker natur. Med goda pendlingsmöjligheter är det också nära till Göteborgs storstadspuls och resten av Västsverige.

Över 42 000 invånare och nära 4 000 medarbetare gör Alingsås till kommunen som är tillräckligt stor för att driva utveckling och tillräckligt liten för att du själva ska kunna vara med och påverka. Tillsammans skapar vi Alingsås!

Kultur- och utbildningsförvaltningens verksamheter omfattas av gymnasieskola, vuxenutbildning, fritidsgårdar, kulturskola, konst- och kulturverksamhet, bibliotek, museum, konsthall, turisminformation, evenemangsverksamhet, anläggningar, Nolhaga Parkbad samt föreningsstöd. Inom hela förvaltningen arbetar idag cirka 420 medarbetare.

Vi söker nu dig som vill arbeta som programansvarig på kulturhuset. Som programansvarig är du navet i kulturhusets verksamhet och du är bryggan mellan konsthall, bibliotek och scenerna i Alingsås.

Kulturhuset är en levande och välbesökt mötesplats för alla åldrar och kulturuttryck.

Vår ambition är att ta hand om dig så du kan ta hand om våra verksamheter. Därför har vi tagit fram förmåner för dig både på och utanför arbetsplatsen. Läs mer om vårt erbjudande som arbetsgivare här: https://www.alingsas.se/naringsliv-och-arbete/jobb/vart-erbjudande/

Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

I rollen som programansvarig samarbetar du tätt med kulturhusets alla verksamheter såsom biblioteket, konsthallen och ateljén. Tillsammans med kunniga kollegor är du med och utvecklar kulturhusets programverksamhet och stärker kulturhuset som en mötesplats för alla. Du är ansvarig för att skapa ett program med både spets och bredd i samskapande med andra verksamheter i kommunen.

I arbetsuppgifterna ingår: Planering, budgetering, praktiskt genomförande, dokumentation och uppföljning av programverksamheten. Arbetet genomförs i nära samverkan med kollegor, externa nätverk och civilsamhälle.

Arbete helger och kvällar förekommer.

Kvalifikationer

Vi behöver dig som har:
-Tidigare erfarenheter av att arbeta med programverksamhet.
-Eftergymnasial utbildning inom kulturproduktion som projektledare eller motsvarande.
-God kunskap och erfarenhet av programkommunikation på webb, sociala medier och produktion av trycktprogram och affischer.
-Goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift.

Som person är du positiv och lösningsorienterad, du tycker om att vara spindeln i nätet och har förmågan att lyfta olika perspektiv. Du är nyfiken på nya samarbeten och van att driva processer, tror på vikten av delaktighet och inkludering för att nå mångfalt där kultur blir en aktuell och relevant del i samhället.

På Alingsås kommun arbetar vi utifrån en tydlig värdegrund som bygger på engagemang, öppenhet och respekt.

Öppenhet
I Alingsås bjuder vi in till dialog och öppenhet i våra möten. Vi är övertygande om att olikheter skapar en bättre och mer dynamisk verksamhet. Genom att du är nyfiken och aktivt lyssnande skapar du rätt förutsättningar för ditt uppdrag. En grund för samarbete är att ge och ta emot feedback och ta tillvara olika perspektiv och erfarenheter.

Engagemang
I Alingsås gör vi oss engagerade. Som medarbetare tar du ansvar men ges också möjlighet att skapa mening och göra skillnad. I Alingsås kommun är du aktiv och tänker nytt för kommunens utveckling. Vi ger dig utrymme för dialog, delaktighet och kreativitet.

Respekt
Vi finns till för Alingsåsborna. I Alingsås bidrar du till respektfulla möten. Vi ser varje individ som unik och möter alla med respekt. Du åtar dig att ge en god samhällsservice och att hålla det vi lovar är viktigt för oss. Respekt för oss är att skapa förtroende och tillit genom att vara lyhörd och tydlig. Tillsammans skapar vi goda förutsättningar för samarbete och trygghet för alla.

Anställningens omfattning

Tillträde: Efter överenskommelse

Övrig information

Ansök senast 2024-05-19.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Vi har endast möjlighet att ta emot ansökningar via Visma Recruit.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vill ej ha kontakt med försäljare eller rekryterings- och bemanningsföretag.

Sök jobbet
Arbetsplats
Alingsås kommun
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Yrkeskategori
Kultur, media, design
Sista ansökningsdag
Omfattning
Heltid
Lön
Efter överenskommelse
Referensnummer
C184105
Antal tjänster
1

Jessica Winnberg

Enhetschef kultur

Annika Malmborg

Vision