Publicerad 2024-05-06, kl 00:00

Laddar Evenemang

Seniordagen

15 maj - 10:00 - 16:00

Tre äldre människor sitter tillsammans på en bänk

Välkommen till årets Seniordag! Mellan kl. 10 och 16 onsdagen den 15 maj arrangeras programpunkter i Estrad med fokus på seniorers hälsa, liv och fritid. Mingla bland utställare, lyssna på föreläsningar och njut av underhållning.

Program


Kl. 10 – 10.30                 

Morgongympa med Friskis & Svettis – starta dagen med mjuka snälla rörelser där ni kan komma som ni är och gymnastisera i er egen takt. Rollatorn kan vara med.

Plats: stora hallen

 

Kl. 10.40

”Rörelsen får aldrig rynkor”

Åtta kvinnor i 80-årsåldern från Alingsås delar med sig av sina liv på scen genom dans och ljudberättelser i denna dansföreställning som berör teman kring åldrande, identitet, vänskap och livsinsikter. Ett utdrag av föreställningen på 20 minuter visas.

Plats: foajén

 

Kl. 11.15

Föredrag på temat; äldre och lycka samt devisen att 70 är det nya 50. Föreläser gör Pär Bjälkebring, forskare i psykologi på Göteborgs universitet.

Plats: foajén

 

Kl. 12 – 14.30                 

Prova-på-stationer med bland annat inomhusboule, mattcurling, boccia, discgolf, gå-fotboll, stickning och kasta ärtpåse.

Plats: stora hallen

 

Kl. 12 – 15 

Precis utanför entrén kommer passagerarcyklar att stå och det kommer att finnas möjlighet att prova på att åka med på en skön tur. Anmälan görs i receptionen.

 

Kl. 12.30

Sparbanken informerar om hur man kan skydda sig mot bedrägerier och bli säkrare på internet.

Plats: foajén

 

Kl. 13

Frågestund med tjänstepersoner från kommunens olika förvaltningar. Det kommer att finnas lappar och en låda för inlämning av frågor.

Plats: foajén

 

Kl. 14

Lisa Andersson från Alingsåshem berättar om ett projekt på Stockslycke där man lyckats bryta social isolering genom att involvera de boende i gemensamma aktiviteter i kvarterslokalen.

Plats: foajén

 

Kl. 14.20

Intervju på scenen med Maja Nirbrand från Röda korsets besöksgrupp. Gruppen gör hembesök hos och utflykter med äldre i Alingsås för att motverka ofrivillig ensamhet.

Plats: foajén

 

Kl. 14.30 – 15                 

Linedance med SPF seniornerna

Plats: stora hallen

 

Kl. 15

Seniordisco – kom och sväng dina lurviga till härlig discomusik och gamla dansklassiker i discokulans sken under ledning av koreografen och danspedagogen Elin Hermansson.

Plats: foajén

 

Bakom arrangemanget står Alingsås kommun, Alingsås pensionärsföreningar, Närhälsan/Västra Götalandsregionen, Sparbanken Alingsås.

Detaljer

Datum:
15 maj
Tid:
10:00 - 16:00
Evenemang Kategori:

Plats

Estrad
Bryggaregatan 2
Alingsås,
+ Google Map

Arrangör

Alingsås kommun