Kom loss Alingsås

Kom Loss - mässan för tillgänglighet, hälsa och delaktighet för alla

Fokus på möjlighet till ett aktivt liv och delaktighet för alla oavsett funktionsförmåga! För dig som vill prova på och hitta just din fritidsaktivitet.

Torsdagen den 8 september 2016, kl 11-19, på Estrad Alingsås, är det Kom loss mässa för fjärde året i rad!

Preliminärt program:

11:00 Start prova-på-aktiviteter i arenan och utställare är på plats i foajén.

12:00 Invigning: BreakdanceB-boy Invalido från Stockholm, Invigningstal - Joakim Järrebring, kommunstyrelsens ordförande(S), Trekamp - Alingsåspolitiker och anställda utmanar varandra, Sign Up - musik med tecken, sång och dans!

 12:30 Prova på aktiviteter i arenan fortsätter och utställare är på plats i foajén.

Arenan:
13.00 Prins Annorlunda, Sören Olsson, författare till bl.a. böckerna om Sune och Bert, föreläser om sin funktionsnedsatta sons uppväxt, om kamp, glädje och smärta.

14:30 Testa Enkelgympa med Friskis&Svettis

15.30 Uppvisning, AIF Gymnastiks ”alla kan gympa- gäng”

16.30 Testa Enkelgympa med Friskis&Svettis 

Kl 17.00 Uppvisningsmatch, SHF/Team Sweden, Sveriges representationslag i rullstolshandboll, där några av spelarna kommer från AHK Wheelers.

Foajéscenen:
14.30 "Det sitter en ängel på din axel" Maja Theorin Mentzer läser ur sin debutroman, en passionerad kärlekshistoria där livet ställs på sin spets då paret får ett barn med flerfunktionshinder.

16.00 Fritidsaktiviteter och allas lika värde. Caroline Svahn som har diagnoser inom autismspektrat berättar om sitt liv, med fokus på fritidsaktiviteter och allas lika värde. 

16.30 ATTENTION-Nätkoll
Föreläsning- Unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, skiljer sig deras erfarenheter på nätet från andra unga? Vilka är nätets möjligheter och risker?

17.50 Prisutdelning tipspromenad

18.00 Prins Annorlunda, Sören Olsson, författare till bl.a. böckerna om Sune och Bert, föreläser om sin funktionsnedsatta sons uppväxt, och om föräldraskapets kamp, glädje och smärta.

19:00 Mässan stänger

Vad är Kom loss?
Kom loss är en föreningsmässa som Alingsås kommun arrangerar tillsammans med Västra Götalandsregionen och Parasport/Västergötland, för ökad tillgänglighet, delaktighet och hälsa. Syftet är att öka möjligheten för alla, oavsett funktionsförmåga, att kunna delta i fritidsaktiviteter. Föreningar som har verksamhet eller vill starta verksamhet där personer med funktionsnedsättning kan vara delaktiga, kan delta i mässan.

Informationsmöte för föreningarna hölls den 7 april på Arena Elva. Minnesanteckningar från mötet finns att läsa i bifogad fil nedan.                   Infoblad om mässan finns också nedan i bifogad fil.

Vill din förening vara med och visa upp vad ni har för verksamhet?

Anmälan vill vi ha in snarast, men senast 22 augusti. Anmälan tas emot och datumregistreras i turordning gällande plats på mässan. 

Anmäl till Niclas Lideskär på anmälningsblankett som finns som pdf nedan,

via mail till niclas [dot] lideskar [at] alingsas [dot] se eller via post till

Niclas Lideskär, Kultur och fritidsförvaltningen, 441 81 Alingsås

Torsdagen den 25 aug kl 17:30 är det ett obligatoriskt möte på Estrad för de föreningar som ska vara med på Kom loss mässan.

För mer information:

Niclas Lideskär, föreningskonsulent, niclas [dot] lideskar [at] alingsas [dot] se
tel 0322-616115

Claes Andreasson, fritidskonsulent, claes [dot] andreasson [at] alingsas [dot] se
tel 073-4269840

Kristina Avaheden, funktionshinderstrateg, kristina [dot] avaheden [at] alingsas [dot] se
tel 0322-61 70 55.

 

 

 

 

 

 

Karta

Javascript is required to view this map.