Kom loss Alingsås

Kom Loss - mässan för tillgänglighet, hälsa och delaktighet för alla

Fokus på möjlighet till ett aktivt liv och delaktighet för alla oavsett funktionsförmåga! För dig som vill prova på och hitta just din fritidsaktivitet.

Torsdagen den 8 september 2016, kl 11-19, på Estrad Alingsås, är det Kom loss mässa för fjärde året i rad!

Kom loss är en föreningsmässa som Alingsås kommun arrangerar tillsammans med Västra Götalandsregionen och Parasport/Västergötland, för ökad tillgänglighet, delaktighet och hälsa. Syftet är att öka möjligheten för alla, oavsett funktionsförmåga, att kunna delta i fritidsaktiviteter. Föreningar som har verksamhet eller vill starta verksamhet där personer med funktionsnedsättning kan vara delaktiga, kan delta i mässan.

Informationsmöte för föreningarna hölls den 7 april på Arena Elva. Minnesanteckningar från mötet finns att läsa i bifogad fil nedan.                   Infoblad om mässan finns också nedan i bifogad fil.

Vill din förening vara med och visa upp vad ni har för verksamhet?

 

Anmälan vill vi ha in snarast, men senast 22 augusti. Anmälan tas emot och datumregistreras i turordning gällande plats på mässan. 

Anmäl till Niclas Lideskär på anmälningsblankett som finns som pdf nedan,

via mail till niclas [dot] lideskar [at] alingsas [dot] se eller via post till

Niclas Lideskär, Kultur och fritidsförvaltningen, 441 81 Alingsås

Torsdagen den 25 aug kl 17:30 är det ett obligatoriskt möte på Estrad för de föreningar som skall vara med på Kom loss mässan.

 

För mer information:

Niclas Lideskär, föreningskonsulent, niclas [dot] lideskar [at] alingsas [dot] se tel 0322-616115

Claes Andreasson, fritidskonsulent, claes [dot] andreasson [at] alingsas [dot] se tel 073-4269840

Kristina Avaheden, funktionshinderstrateg, kristina [dot] avaheden [at] alingsas [dot] se tel 0322-61 70 55.

 

Läs om Kom loss 2015

Torsdagen den 3 september genomfördes Kom loss mässan för tredje året i rad. Det var första året som vi var i Estrad och det blev succé med över 900 besökare!

Det var ett 40-tal föreningar och verksamheter som var med som utställare, så det fanns goda möjligheter att prova på olika fritidsaktiviteter och träffa föreningar och och höra om olika verksamheter. Redan utanför entrén kunde man bland annat prova på, orientering eller klappa en terapihund. Inne i arenan kunde man testa, golf, fotboll, boccia, rullstolshandboll och gymnastik av olika slag. I foajén testades elektronskytte, olika instrument och där fanns en rad olika föreningar och verksamheter.

Vi hade också många spännande föreläsare och olika uppträdanden, som till exempel Danskompaniet SpinnUnga som uppträdde med dans och en rafflande uppvisningsmatch då spelare från Alingsås HK’s elitlag mötte AHK Wheelerz. Share Music föreläste om Konstnärliga uttryck – tillsammans på scen. Om hur människor med olika funktionsförmågor kan mötas för att skapa tillsammans.

Se hela programmet och medverkande i Kom loss 2015 i bilagor nedan.

Under veckan bloggade olika föreningar som medverkade i Kom loss i Alingsås Tidning. Läs sju spännande bloggar, se länk nedan.

Läs Kom Loss-blggen

Föreningarna bloggar på Alingsås tidning varje dag under vecka 36. Läs blogginläggen här

Läs mer om Kom Loss mässan 2015 här

 

 

 

 

Karta

Javascript is required to view this map.