1 Driftstörningar

Ansluta Attefallshus till enskild avloppsanordning

Vill du ansluta en komplementbyggnad eller ett komplementbostadshus till en enskild avloppsanordning anmäler du det till miljöenheten på bygg- och miljöavdelningen i Alingsås kommun. Exempel på komplementbyggnader och komplementbostadshus är Attefallshus, bod, villavagn eller boyta i ett garage/ekonomibyggnad/ladugård.

Texten uppdaterad 2024-02-05

Miljöenheten gör en bedömning om avloppsanläggningen som du vill ansluta Attefallshuset till är dimensionerad för att klara den ökande belastningen.

Är avloppsanläggningen inte dimensionerad för att klara den tillkommande vattenmängden från Attefallshuset behöver du istället ansöka om tillstånd för att anlägga en ny avloppsanläggning.

Alingsås kommun tar ut en avgift för att handlägga din anmälan/ansökan. Blankett för anmälan/ansökan hittar du nedan.

Komplementbyggnad

Om du vill inreda din komplementbyggnad med indraget vatten, behöver du kontakta miljöenheten på bygg- och miljöavdelningen i Alingsås kommun. Vill du ansluta komplementbyggnaden till en befintlig enskild avloppsanordning anmäler du det till miljöenheten. Är den befintliga avloppsanläggningen inte dimensionerad för att klara den tillkommande vattenmängden från komplementbyggnaden, behöver du istället ansöka om tillstånd för att anlägga en ny avloppsanläggning. Komplementbyggnad kan till exempel vara en bod, en villavagn eller en boendeyta i ett garage/stall.

Kontakt

Har du frågor om enskilt avlopp? Välkommen att kontakta oss på miljöenheten, se kontaktuppgifter längst ned på sidan. Du kan också läsa mer i länkarna längre ned på sidan.

E-tjänster/blanketter Enskilt avlopp

Här finns samtliga e-tjänster/blanketter inom området enskilt avlopp.

Miljöenheten

NULL

Miljöenheten