Bygga, bo och miljö

Aktuellt

Foto på sopbil
2018-12-10
Under helgdagarna har vi ändrade tömningsdagar av sopor. Utgå från er ordinarie tömningsdag och vecka när ni tittar i tabellen nedan så ser ni vilken dag vi tömmer er soptunna under helgveckorna.
2018-11-12
På Kommunfullmäktige 31 oktober 2018 antogs en ny översiktsplan för Alingsås kommun. Översiktsplanen är ett strategiskt politiskt dokument som på ett översiktligt sätt visar hur man vill främja en långsiktigt god utveckling för mark- och vattenområden i hela kommunen.
2018-11-08
Efter en frånvaro på över tio år är det kommunala arkitektur- och byggnadsvårdspriset återinstiftat. Syftet med priset är att synliggöra och uppmuntra god arkitektur i Alingsås kommun, och det är hög tid för alingsåsarna att skicka in sina nomineringar.
2018-11-01
Ett nytt ärendehanteringssystem ska effektivisera och skynda på bygglovshandläggningen i Alingsås kommun. - Jag ser detta som starten på en digitaliseringsresa, säger plan- och bygglovschef Ulrika Samuelsson.
2018-10-23
I dag har Alingsås kommuns nya slammottagningsanläggning blivit invigd. Den ligger på Sävelund, inte långt ifrån där tekniska förvaltningen har sin utförarenhet.
2018-10-23
Nu har Vattensamordningsgruppen i Alingsås kommun fått sina första konkreta projekt. Tre separata åtgärder som främjar vattenvården kommer att ske eller påbörjas under hösten.
Delar av Trästaden Alingsås som fick besökare att få mersmak.
2018-04-26
Den nordiska trästadskonferensen översteg all förväntan när Alingsås blev först ut som svensk trästad att arrangera konferensen. - Jag känner att vi nu kommit en bra bit på väg med att lägga grunden till ett riktigt gott nordiskt samarbete kring trästäder, säger Leif Kahrs Jæger, ordförande för Nätverket Den nordiska trästaden.
2018-04-21
Vår miljö och vårt vatten betalar ett högt pris för varje fultvätt som görs och därför är det viktigt att du tvättar bilen rätt. Ta bilen till en biltvätt!
Foto på en groda. Vanlig groda - Rana temporaria
2018-04-18
Vill du vara med och hjälpa våra groddjur? De har blivit färre och försvunnit från många platser där de tidigare fanns. De lever extra farligt när de ger sig ut på sina vandringsvägar från vintervistet till de sjöar och dammar där de parar sig.