Cykelgarage

Här hittar du information om Alingsås cykelgarage där du kan parkera din cykel centralt i staden på ett säkert sätt. Garaget har varit öppet sedan 1 januari 2021.

Texten uppdaterad 2021-11-26

Cykeln är ett helt oslagbart transportmedel ur miljösynpunkt. När vi cyklar minskar vi både de lokala och globala miljöproblemen. Det är en av flera anledningar till att Alingsås kommun valt att satsa på ett cykelgarage.

Vi vill även att alingsåsaren skall kunna parkera både säkert och smidigt. I cykelgaraget kan du tryggt låsa in din cykel i samband med dina tågresor eller under din arbetsdag.

Vid Stationsgatan 3 i Alingsås hittar du Alingsås första låsta cykelgarage med plats för 100 cyklar. Cykelgaraget är öppet dygnet runt för dig som vill parkera din cykel smidigt och säkert mot en avgift om 80kr i månaden.

I anslutning till cykelgaraget finns också en cykelpump.

Snabb fakta

 • Öppettider: Dygnet runt.
 • Adress: Stationsgatan 3.
 • Kostnad: 80kr i månaden.
 • Antal platser: 100.
 • Registrering av abonnemang sker via: www.triply.se/alingsas.
 • Som registrerad användare har du alltid en garanterad plats.

Så här fungerar det

För att få tillträde till cykelgaraget behöver du registrera dig och ditt privata blippkort (eller tag eller annat kort som går att blippa med). Registreringen gör du genom att bli medlem på Triplys webbplats: www.triply.se/alingsas.  

Tänk på att du måste ha Bank-ID för att kunna ansluta till tjänsten. Direkt efter registreringen är ditt blippkort klart att använda och du får tillträde till det låsta cykelgaraget. Varje nyregistrerad användare får automatiskt 14 gratis prova på-dagar. Triply förlänger automatiskt abonnemanget med 30 dagar i taget tills du väljer att säga upp abonnemanget.

Ditt registrerade betalkort blir debiterat en gång per månad för dessa förlängningar. För att komma in i cykelgaraget och parkera din cykel håller du upp ditt registrerade blippkort mot kortläsaren, som är placerad bredvid entrédörren.

Felanmälan

Har du problem med att komma in i cykelgaraget? Kontrollera att du använder rätt passerkort. Om det ändå inte fungerar, besök Triplys hemsida och kontrollera ditt medlemskap. Om du fortfarande har problem maila support@triply.se.

Om du behöver akut hjälp att komma in i cykelgaraget och inte kan använda Triplys support-tjänst, kontakta gatuenheten på Alingsås kommun, se kontaktuppgifter längre ned på sidan.

Vanliga frågor och svar

 • Alingsås kommun tillhandahåller låst cykelparkering i garage som kan användas året om, dygnet runt. För att kunna nyttja tjänsten görs registrering på triply.se/alingsas. De första 14 dagarna är en gratis prova-på-period. I och med registrering har ni ingått ett avtal med Alingsås kommun.

 • Kostnaden är 80 kronor för 30 dagar. Medlemskapet förlängs automatiskt med 30 dagar i taget, tills du väljer att säga upp abonnemanget – senast 2 dagar innan det går ut. Mejl skickas i samband med varje förlängning.

 • triply.se/alingsas, klicka ”Pröva på” och följ instruktionerna. Du behöver Bank-ID samt ett giltigt bankkort till hands. Första gången vid garaget registrerar du det kort/tagg du vill använda för att komma in i garaget. Välj ”Registrera passerkort”.  Följ instruktionerna och blippa det passerkort/tagg du vill använda vid garagets kortläsare. Många kort fungerar, exempelvis. resekort och bankkort med blippfunktion.

 • Du får parkera din cykel i garaget så länge du vill när du är medlem, dock är detta en pendelparkering och lämnade cyklar kommer att omhändertas.

 • Klicka på logga in-knappen högst upp till höger på triply.se. Saknar du lösenord? Klicka på knappen logga in och klicka sedan på länken Saknar du lösenord.

 • I enlighet med GDPR och enligt de användarvillkor du godkänner. Se avtalsvillkor för ytterligare information.

 • Stationsgatan 3, vid Bussterminalen.

 • Om du har ett abonnemang ger ditt kopplade passerkort/tagg tillgång till garaget. Dörrarna öppnas automatiskt efter att du blippat ditt kort.

 • För frågor rörande webbsidan, tillträde, ditt abonnemang eller din betalning, hör av dig till support@triply.se.

 • Alingsås kommun ansvarar inte för skador på cykel eller dess tillbehör, förlust av cykel eller andra personliga tillhörigheter som förvaras i cykelgaraget. Tänk på att alltid låsa fast din cykel. Stölder är väldigt ovanliga, men i händelse av stöld vänligen kontakta polisen.

 • Om du avslutat ditt abonnemang ska du senast vid abonnemangsperiodens utgång avlägsna cykeln ur garaget. Cykel som finns kvar efter att abonnemanget löpt ut får omhändertas enligt Alingsås kommuns rutiner. Cykeln lämnas ut mot uppvisande av legitimation och nyckel till det ursprungliga låset. Användare är inte berättigad till ersättning för eventuella skador som har samband med cykels avlägsnande eller förvaring.

 • Gå till garaget och logga in på triply.se för att hantera ditt abonnemang. Gå in på din profil och klicka på byt kort. Följ instruktionerna och blippa ditt nya kort/tagg vid garagets kortläsare (du kommer att få blippa kortet två gånger).

 • Om det finns saldo på kontot är det vanligaste skälet till nekad betalning att kortet inte är upplåst för internet-handel (detta går oftast bra att fixa via internetbanken). Pröva annars att använda ett annat bankkort om  du har möjlighet till det. För närvarande är kortbetalning det enda sättet att betala.

Telefontid Teknisk service

NULL

Kontakta Teknisk service på 0322-61 70 22, telefontid kl. 8-10 alla helgfria vardagar. Kontakta växeln övrig tid 0322-61 60 00, kl 8-17 måndag-torsdag och 8-16 fredag., Teknisk service

Akuta ärenden

NULL

Vid akuta ärenden gällande gator och trafik samt för fel på allmänna ledningar för vatten och avlopp kontakta växeln 0322-61 60 00, kl 8-16 vardagar. Övrig tid för akuta ärenden hänvisar vi till 0322-61 71 99.

Samhällsbyggnadsförvaltningen

NULL

Samhällsbyggnadsförvaltningen